Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

Κατάληψη σιδηροδρομικών γραμμών και σφοδρές συγκρούσεις με την αστυνομία στο Κουζμπάς της Ρωσίας μετά το θάνατο 66 εργατών από έκρηξη που συνέβη σε ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ (ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ) ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΖΜΠΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΥΖΜΠΑΣΌσο αυτοί φτιάχνουν από μας δισεκατομμύρια δολλάρια, με τα οποία μετά χτίζουν για τον εαυτό τους παλάτια και βίλλες όπου φιλοξενείται και διασκεδάζει ο πρωθυπουργός μας, εμείς σκοτωνόμαστε κατά εκατοντάδες στα ανθρακωρυχεία, οι άνθρωποί μας καταστρέφουν τον εαυτό τους για πενταροδεκάρες.Τα τελευταία γεγονότα στο Μεζντουρέτσενσκ αποτέλεσαν το τελευταίο επιχείρημα: άλλο να υπομένουμε δεν γίνεται.

Δεν θα είμαστε σκλάβοι, εργατικά κτήνη τα οποία μπορείς να μη τα λογαριάζεις, όσο και να το επιθυμούν κάποιοι κυβερνώντες. Κουραστήκαμε από τη δουλεία και την ταπείνωση. Φτάνει!Απευθυνόμαστε στον Πρόεδρο Μεντβέντεβ. Εάν, βέβαια, αυτός είναι ο πρόεδρός μας κι όχι κάποιος άλλος.Τα αιτήματά μας έχουν ως εξής:

1. Να απελευθερωθούν όλοι οι συλληφθέντες στο Μεζντουρέτσενσκ τις αμέσως επόμενενες μέρες και να σταματήσει κάθε δίωξη. Να σταματήσουν οι προσβολές και οι συκοφαντίες εναντίον των κατοίκων της πόλης από τα κεντρικά ΜΜΕ.2. Να αυξηθούν οι μισθοί σε όλα τα κερδοφόρα ανθρακωρυχεία της περιοχής τρείς φορές, αρχίζοντας από την κατώτερη η οποία δεν θα πρέπει να είναι κάτω από 45000 ρούβλια. Οι χαμηλοί μισθοί είναι ο λόγος που παραβιάζονται οι κανόνες ασφαλείας με συνέπεια οι άνθρωποί μας να χάνονται κατά εκατοντάδες.3. Να σταματήσουν οι διώξεις της ανεξάρτητης συνδικαλιστικής δραστηριότητας για την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. Οι υπεύθυνοι γι’ αυτές τις διώξεις πρέπει να τιμωρούνται αυστηρά.4. Να αποσυρθούν από το Μεζντουρέτσενσκ οι δυνάμεις του MVD (Υπουργείο Εσωτερικών – Δημόσιας Τάξης) που μεταφέρθηκαν από τις άλλες πόλεις.5. Να καθιερωθεί σε κάθε πόλη μηνιαία μαζική λαïκή συνάντηση με τον επικεφαλής της διοίκησης της πόλης για να δίνει απολογισμό στον λαό τι το ωφέλιμο έκανε τον μήνα που πέρασε και να δίνει απαντήσεις αυτοπροσώπως στις ερωτήσεις, αναφορές και αιτήματα των πολιτών.Άλλες λύσεις δεν θα μας ικανοποιήσουνΠεριμένουμε την απάντησή Σας κύριε Πρόεδρε. Περιμένουμε απάντηση ως την Παρασκευή, 21 Μαίου.Σε περίπτωση μη εκπλήρωσης,των αιτημάτων θα είμαστε υποχρεωμένοι να μιλάμε και να ενεργούμε πια στο επίπεδο της πολιτικής κι όχι των κοινωνικών αιτημάτων.Τώρα απευθυνόμαστε στους συμπατριώτες του Κουζμπάς:Για να ακούσουμε τις απαντήσεις της ανώτερης αρχής της χώρας προς  εμάς θα συγκεντρωθούμε στις 22 Μαίου, το Σάββατο, μπροστά στα κτίρια της διοίκησης των πόλεών μας. Στις 16.00 ακριβώς.Οι στις οποίες αναγγέλουμε πάγκοινη συνέλευση των πολιτών και όπου δραστηριοποιούνται οι ομάδες μας πρωτοβουλίας είναι οι ακόλουθες:

Κεμέροβο, Νοβοκουζνέτσκ, Προκόπιεβσκ, Λένινσκ-Κουζνέτσκι, Μεζντουρέτσενσκ, Άνζερο-Σουντζένσκ, Μπέλοβο, Μπερεζόβσκι, Καλτάν, Κισελιόβσκ, Μυσκί, Οσίννικι, Πολυσάγιεβο.Καλούμε να έρθουν στη συνέλευση όχι μόνο τους ανθρακωρύχους και τους συγγενείς τους, αλλά κι όλους εκείνους που δεν είναι στα παλιά τους τα παπούτσια η γενική κατάσταση των πραγμάτων στη γή μας. Ας βγούν οι αξιωματούχοι να δώσουν απαντήσεις στα αιτήματά μας. Δενθα δεχτούμε παρά μόνο την εκπλήρωση (όλων των αιτημάτων.Σπεύδουμε να προειδοποιήσουμε τον υπουργό Νουργκαλίεβ (MVD) και τον κυβερνήτη (νομάρχη) Τουλέγιεβ ότι δεν τούς συμβουλεύουμε να «αστειευτούν» μαζί μας όπως έκαναν το βράδυ της 14 Μαίου στο Μεζντουρέτσενσκ.Ξέρουμε ότι συχνά δεν μας ακούν. Κι αντί για συνομιλίες φέρνουν τα ΜΑΤ (ΟΜΟΝ). Γι αυτό:1) Απευθυνόμαστε προς όλα τα κόμματα και τις κοινωνικές οργανώσεις της χώρας. Ζητάμε την υποστήριξή Σας. Έστω, να κάνετε κάποια επίσημη δήλωση ότι υποστηρίζετε τα αιτήματά μας και είσαστε έτοιμοι μαζί με τ’ άλλα κόμματα να μας βοηθήσετε - μ’ όποιον τρόπο μπορείτε – στην αυτοάμυνά μας. Αν δεν πάρετε επίσημη θέση ως την 21 Μαίου αυτό σημαίνει ότι στην πραγματικότητα είσαστε κατά του λαού. Πράγμα το οποίο θα γνωστοποιηθεί σ’ όλη τη χώρα. Προς το παρόν βλέπουμεότι μόνον μία εκπρόσωπος ενός κόμματος προσπάθησε να μας βοηθείσει, οι άλλοι σιωπούν. Έχουμε ανάγκη από επικοινωνιακή και νομική βοήθεια - ήδη την χρειάζονται τα συλληφθέντα αδέρφια μας στο Μεζντουρέτσενσκ – καθώς και οποιαδήποτε άλλη συμβολή, συμπεριλαμβανομένης και της οργανωτικής.2) Ζητάμε απ’ όλα τα ΜΜΕ που δεν είναι πουλημένα:

να παρουσιάσουν τα αιτήματά μας
να στείλουν τους ανταποκριτές τους στις 22 Μαίου
να δημοσιεύουν αληθινές πληροφορίες για τα εδώ γεγονότα κι όχι τα ψεύδη που μεταδίδει η TV


3) Απευθυνόμαστε προς όλους τους κατοίκους της Ρωσίας σε σχέση με το γεγονός ότι βρισκόμαστε υπό επικοινωνιακό αποκλεισμό – τα φόρουμ και οι ομάδες μας στα κοινωνικά δίκτυα είναι μπλοκαρισμένα άπο την FSB (διάδοχος της ΚαΓκεΜπε) κι αυτά που δεν έχουν κλείσει βρίθουν από έμμισθους μισθοφόρους, υπαλλήλους κρατικών υπηρεσιών και αστυνομικούς που παριστάνουν τους απλούς πολίτες και εξαπατούν τους ανθρώπους και τη χώρα με το ψεύδος τους:

να πουν την αλήθεια στους φίλους και στο ιντερνέτ, να μιλήσουν για τα εδώ γεγονότα, έτσι ώστε η χώρα να ξέρει τη συμβαίνει εδώ και για να μη μπορέσουν να μας λιώσουν, σήμερα θα λιώσουμ εμάς, αύριο εσάς.


4) Απευθυνόμαστε στους κατοίκους του Κουζμπάς:

καταρτίστε καταλόγους αυτών που ζούνε στην πόλη σας και ασκούν την καταστολή ενάντια στη λαïκή αυτοάμυνά μας: των κρατικών αξιωματούχων και αστυνομικών. Να τους δημοσιεύετε στο ιντερνέτ και να τους τοιχοκολάτε στους δρόμους. Όλη η πόλη πρέπει να τους γνωρίζει με το επώνυμό τους. Οι οικογένειες αυτών που είναι έτοιμοι να ξυλοκοπούν γυναίκες, όπως έγινε στο Μεζντουρέτσενσκ, πρέπει να ντρέπονται για τους πατεράδες, αδέρφια και γιούς τους. Αν γνωρίζετε ποιούς έστειλαν να χτυπήσουν τους ανθρώπους μας σε άλλες πόλεις, συγκεντρώστε πληροφορίες και γι’ αυτούς.
φτειάξτε μόνοι σας προκηρύξεις με τα αιτήματά μας και για τους τόπους συγκέντρωσης στις 22 Μαίου, τοιχικολείστε τες και μοιράστε στα σπίτια
πληροφορείστε τους φίλους και τους γνωστούς για τη συγκέντρωση
μην πιστέψετε κανέναν που θα πει ότι η κινητοποίηση ακυρώθηκε, έστω κι αν ισχυριστούν ότι μιλούν εκ μέρους μας, ούτε οποιεσδήποτε άλλες ψευτιές και συκοφαντίες που έχουν πλημμυρίσει τα εξαγορασμένα ΜΜΕ
δημιουργείστε τα δικά σας κοινά ταμεία για τη βοήθεια προς τα συλληφθέντα αδέρφια μας, δώστε τα στους συγγενείς
μην τσιμπάτε στην αγκιτάτσια των πουλημένων ψευτοακτιβιστών που τους έχουν εξαγοράσει οι αρχές
Φτειάξτε μόνοι σας άσπρα περιβραχιόνια και φορέστε τα στον τόπο της συγκέντρωσης
δημιουργείτε ανεξάρτητους άτυπους πυρήνες της Ένωσης κατοίκων του Κουζμπάς


Στις 22 του Μάη θα συναντηθούμε στους δρόμους των πόλεών μας

Για την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη

Κεντρική Επιτελείο της Ένωσης κατοίκων του Κουζμπάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.