Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Κατεβάζουν «ρολά» δημόσιος και ιδιωτικός τομέας


Ο απεργιακός χάρτης

►Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά οι πανελλαδικές εξετάσεις στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β), παρά τη συμμετοχή της ΟΛΜΕ στην απεργία. Ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ δήλωσε ότι "αντικειμενικά θα υπάρχει πρόβλημα στη διεξαγωγή των εξετάσεων, όχι μόνο λόγω της συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία, αλλά και λόγω προβλημάτων που θα προκύψουν στις συγκοινωνίες".

►Τα νοσοκομεία θα δέχονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά

►Οι οργανισμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ) θα υπολειτουργούν

►Προβλήματα θα παρουσιαστούν στις συναλλαγές των πολιτών με τα Ταμεία και το Δημόσιο

►Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες

"Χειρόφρενο" στα μέσα μεταφοράς

►Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακός

►ΗΣΑΠ και τραμ θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 10:00-16:00

►Καθηλωμένες θα είναι οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ

►Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια

►Ανοιχτός θα είναι ο εναέριος χώρος, καθώς δεν μετέχουν στην απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όμως, θα υπάρξουν ματαιώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια, λόγω της απεργίας της ΟΣΥΠΑ.

►Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί

Δεν συμμετέχουν στην απεργία οι δημοσιογράφοι

Κανονικά θα μεταδίδουν αύριο ειδήσεις τα ενημερωτικά ραδιόφωνα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ και οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Ωστόσο, η ΕΡΤ θα κατεβάσει "ρολά", από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης μέχρι την ίδια ώρα, την Παρασκευή, λόγω της συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στην απεργία.

Απεργιακός πυρετός και στη Θεσσαλονίκη

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Στις 10 το πρωί, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) και η Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ) καλούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ, ενώ το ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Τα αστικά λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ αποφάσισαν 24ωρη απεργία και θα γίνουν μόνο το πρώτο δρομολόγιο 04.25' και το τελευταίο 23.05' με προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν "ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ" θα λειτουργήσει κανονικά από τις 22.30' - 06.25'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.