Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΞΑΝΘΗ: Συγκέντρωση-Πορεία Δευτέρα 15/11, 6:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία


ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ο νέος κύκλος της επίθεσης ΔΝΤ, ΕΕ, Κυβέρνησης και όλου του συστήματος βρίσκεται μπροστά μας. Την έναρξή του σηματοδοτεί η έλευση της Τρόικας τη Δευτέρα 15 Νοέμβρη. Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών. Δεν περιμένουν ούτε μέρα!
Νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, κατάργηση κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ελευθερία στους εργοδότες να ρυθμίζουν ωράρια και μεροκάματα, νέοι φόροι, αβάσταχτη ακρίβεια, σε τραγικά επίπεδα η ανεργία.
Οι ουρές στα συσσίτια των μεγάλων πόλεων μακραίνουν, οι άστεγοι περισσεύουν και χιλιάδες πλέον οικογένειες δεν μπορούν να πληρώσουν για το φαΐ, το ρεύμα και τις άλλες βασικές ανάγκες. Και τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας …
ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΑΓΩΝΑ
ΑΣ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
Το δρόμο της αυτό-οργάνωσης, παντού. Στους χώρους όπου δουλεύουμε, ζούμε και σπουδάζουμε. Αφήνοντας στην άκρη συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες και θεσμικούς φορείς, που έχουν γίνει υποτακτικοί και εκφραστές του συστήματος. Αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, παίρνοντας την ίδια τη ζωή μας στα χέρια μας.
Το δρόμο του συντονισμού και της κοινής δράσης. Με τα σωματεία βάσης, τις επιτροπές αγώνα και τις πρωτοβουλίες εργαζομένων, ανέργων, νεολαίων. Χωρίς αποκλεισμούς και κομματικά καπέλα.
Το δρόμο της αλληλεγγύης. Στα λαϊκά τμήματα που χτυπιούνται από την επίθεση, στους εργαζόμενους που απολύονται, που τους καταπατούν τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα, στους άνεργους, τους άστεγους, τους μετανάστες, στους νέους που διώχνονται από τα θρανία και υφίστανται τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση.
Το δρόμο του αγώνα. Για να αποκρούσουμε τη βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική, κυβέρνησης-τρόικας. Να ανατρέψουμε το Μνημόνιο. Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη δουλειά, το μεροκάματο, την ασφάλιση, την περίθαλψη, την παιδεία. Για να ανοίξουμε νέους δρόμους κατακτήσεων, ελπίδας και προοπτικής για το λαό και τη νεολαία.
Οι μεγάλες λαϊκές πορείες του περασμένου Μάη, οι παρατεταμένες διαδηλώσεις εκατομμυρίων εργατών και νεολαίας στη Γαλλία και οι μαζικές δυναμικές κινητοποιήσεις των βρετανών φοιτητών δείχνουν το δρόμο αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για να τον διαβούμε!!
Κάτω η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.
Αγώνας για την ανατροπή του Μνημονίου
Συγκέντρωση-Πορεία
Δευτέρα 15/11, 6:00 μ.μ. Κεντρική Πλατεία

Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης είναι μια ανοιχτή πρωτοβουλία εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών που λειτουργεί με συνελεύσεις, προσπαθώντας να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγώνων, της λαϊκής αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης.

http://prwtovouliaantistasisxanthis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.