Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ιρλανδία: Κόκκινη μπογιά σε υπουργό, κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών


Μέρα με την ημέρα γίνεται ολοένα και πιο φανερό πως ο λαός δεν αντέχει την τυραννική εκμετάλλευση που υφίσταται, ειδικά σε χώρες όπως η Ιρλανδία όπου τα αντιλαικά μέτρα είναι πιο έντονα. Βέβαια, προς το παρόν η δυσαρέσκεια αυτή εκφράζεται μόνο μέσω "ακτιβισμών", δείγμα και αυτό της ανικανότητας, προς το παρόν τουλάχιστον, ο λαός να κινηθεί πιο πολιτικά, και να αντιστρέψει σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αυτές τις πολιτικές.

Ας δούμε προς το παρόν νεότερες εξελίξεις από την ιρλανδία, που δύσκολα θα ακουστούν στα "δελτία ειδήσεων" των καναλιών:

Καταρχήν λοιπόν πριν δύο μέρες, η υπουργός υγείας της Ιρλανδίας (η εικονιζόμενη στην φωτογραφία) δέχτηκε επίθεση με κόκκινη μπογιά από διαδηλωτές, που την κατηγορούσαν, και δεν έχουν άδικο, πως "έχει αίμα στα χέρια της", καθώς η υπουργός αυτή πρωτοστατεί στις περικοπές [και] στην υγεία, που προφανώς θα κοστίσουν μερικές ζωές.

Επίσης, σήμερα είχαμε πορεία φοιτητών-εργατών, που κατέληξε σε -σύντομη- κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών, και βίαιη απομάκρυνση τους από τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Ιρλανδίας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.