Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Νέες κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στον ΔΟΛ

Στην κήρυξη 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στον ΔΟΛ από την Τετάρτη 6/10 προχώρησε η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλοντας την απομάκρυνση 45 εργαζομένων σε τέσσερις ημέρες. Επίσης, το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου συνέρχεται σήμερα, για να αντιμετωπιστεί «η βάναυση επίθεση της ανάλγητης αυτής εργοδοσίας» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ οργανώνει σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην είσοδο του κτιρίου (Μιχαλακοπούλου 80), συνέντευξη Τύπου και σημειώνει ότι αυτές οι απολύσεις είναι «απλώς το ξεκίνημα για τις δεκάδες απολύσεις που έχουν προγραμματίσει, με στόχο -απ' ό,τι φαίνεται- 150 "διοικητικούς" και 135 "δημοσιογράφους", αν και σε μια προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων η εταιρεία "διαβεβαιώνει" ότι "προς το παρόν" δεν απολύει δημοσιογράφους».

Σημειώνει επίσης ότι η εταιρεία "αρνείται κάθε διάλογο με εργαζομένους ή με τα σωματεία τους και χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις εφημερίδες και τα άλλα μέσα που διαθέτει για να προπαγανδίζει την ανάγκη «θυσιών» από τους εργαζομένους γενικά και τους δικούς της ειδικότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.