Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Απεργία πείνας προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Κ. Γουρνά ξεκίνησε και ο Νίκος Μαζιώτης.

Με επιστολή του μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Δεν ήμασταν μαχητές του Επαναστατικού Αγώνα, δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στο κεφάλαιο και στο κράτος, για να αποδεχθούμε μέσα στη φυλακή τις συνθήκες που μας επιβάλλουν οι δεσμώτες μας. Τον Απρίλιο του 2010 το κράτος μάς προφυλάκισε διαχωρίζοντάς μας σε διάφορες φυλακές. Ετσι ο σύντροφος Κώστας Γουρνάς, τρίτος πλέον "συναρχηγός" της οργάνωσης κατά το νέο, βαρύτερο κατηγορητήριο, μετά τα βασανιστήρια που υπέστη από την Αντιτρομοκρατική κατά τη σύλληψή του, βρέθηκε προφυλακισμένος στα Τρίκαλα για εκδικητικούς λόγους, μακριά από την οικογένειά του και τα ανήλικα παιδιά του».

«Από το Σάββατο 9 Οκτώβρη ο Κώστας Γουρνάς κατέβηκε σε απεργία πείνας διεκδικώντας να μείνει στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορεί να βλέπει ως πατέρας τα παιδιά του, αντιδρώντας έτσι στην αναλγησία του υπουργείου "Δικαιοσύνης" στο να απαντήσει στην εδώ και πέντε μήνες εκκρεμή αίτησή του να μεταχθεί στη Δικαστική Φυλακή Κορυδαλλού. Ως σύντροφος συναγωνιστής, ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, δεν μπορώ παρά να σταθώ αλληλέγγυος δίπλα του και να ξεκινήσω κι εγώ την ίδια μέρα απεργία πείνας, στηρίζοντας το αίτημά του. Ούτως ή άλλως οι αγώνες γίνονται για να ζήσουν σ' έναν καλύτερο κόσμο τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές», προσθέτει.
 
Αποχή συσσιτίου για τον ίδιο λόγο ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο οι: Σαρ. Νικητόπουλος, Β. Σταθόπουλος, Αγγ. Δελανδρέας, Αλ. Ριτζάι, Στ. Παναγάκος, Κ. Μαυρίδης, οι οποίοι προειδοποιούν πως αν δεν απαντήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στο αίτημα του Κ. Γουρνά μέχρι την Πέμπτη 14 Οκτώβρη, θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας. Με το συμβολικό τρόπο της αποχής συσσιτίου για την «άρση του καθεστώτος απομόνωσης από το οικογενειακό και πολιτικό περιβάλλον του» απαντούν και οι: Μ. Τραϊκάτης, Αλ. Κόσιβας, Α. Σειρηνίδης, Χ. Χατζημιχελάκης, Χρ. Στρατηγόπουλος, Γ. Δημητράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.