Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ στον προφυλακισμένο Μάριο Ζ.











Δελτίο Τύπου



Μετά την επισκεψή τους σήμερα το πρωί στον Κορυδαλλό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη και Θοδωρής Δρίτσας δήλωσαν:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Μάριο Ζέρβα, ζητάμε την άμεση αποφυλάκισή του και την κατάργηση, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης, του ΄΄κουκουλονόμου΄΄».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσαν :

«Τη μέρα της Γενικής Απεργίας, η Ελληνική Αστυνομία απο την πρώτη στιγμή εγκαινίασε τυφλή καταστολή, χτυπώντας Σωματεία και πολίτες που διαδήλωναν. Σε όλες τις τελευταίες κινητοποιήσεις διαπιστώνουμε αναβάθμιση της καταστολής, από τα χημικά στον Μανώλη Γλέζο, μέχρι ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και επιθέσεις σε μπλοκ εργαζομένων. Μέσα σʼ αυτή τη συγκυρία της κρίσης και δεδομένων των μέτρων της κυβέρνησης, φαίνεται ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι ο εκφοβισμός της κοινωνίας και των πολιτών, ώστε να μη συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και μαζικές απεργίες.

Πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια -σε γενική απεργία- συλλαμβάνεται διαδηλωτής και προφυλακίζεται, με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο που στηρίχτηκε σε κατασκευασμένες καταθέσεις αστυνομικών, ενώ μεγάλος αριθμός αυτοπτών μαρτύρων βεβαιώνει ότι ο Μάριος Ζέρβας, δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο οι δικαστικές αρχές να θεωρούν αδιαμφισβήτητη την άποψη της αστυνομίας, γιʼ αυτό και εύκολα ο ανακριτής προφυλάκισε το Μάριο Ζέρβα, ενώ δημιουργεί αλγεινή εντύπωση η καταχρηστική επιλογή της προφυλάκισης και πως ενώ υπάρχουν εγκύκλιοι και οδηγίες προς την αντίθετη κατεύθυνση, γίνονται αυθαίρετες ερμηνείες σε βάρος κατηγορουμένων διαδηλωτών».



Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.