Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΗ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ




Μάρτιος 2010…Η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα ενάντια στο λαό για να αντιμετωπίσει την κρίση. Αυξάνει τους φόρους, κόβει τον 14ο μισθό και οι ΄΄300 γενναίοι σωτήρες ΄΄ σκέφτονται και πράττουν,όπως τους προτάσσουν τα υπόλοιπα μεγάλα κεφάλια της Ευρώπης, για περικοπή και του 13ου μισθού που σημαίνει ότι το δώρο του Χριστουγέννων κόβεται και αυτό.Αυτό σου φαίνεται ότι εσένα δεν σε ενδιαφέρει και δεν σε αγγίζει αλλά κάνεις λάθος.Όλα αυτά τα μέτρα έχουν αντίκτυπο στην οικογένεια σου και αργότερα και σε σένα που θα βγεις στην παραγωγή και σαν γνήσιος ΄΄Ελληνας΄΄,όπως σου διατυμπανίζουν ότι είσαι, θα πρέπει να πληρώνεις όλους τους φόρους που σου επιβάλλουν με ένα μειωμένο μισθό που θα χει προέλθει από τα χρόνια που ήσουν εσύ μαθητή.

Αρκετά όμως μ’ αυτά σε λίγες μέρες είναι η 25η Μαρτίου. Μια μεγάλη και εθνική γιορτή που όλοι εμείς οι ΄΄ γνήσιοι Έλληνες ΄΄ θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι συμβαίνει γύρω μας και να χαρούμε αυτή την τόσο σημαντική μέρα. Να κατεβούμε σε μια παρέλαση με κόστος 7 εκατομμύρια ευρώ, να χειροκροτήσουμε τα στρατεύματα της χώρας μας και να γυρίσουμε πίσω σπίτι με το αίσθημα της ΄΄εθνικής ενότητας” όμως μια ιστορική αναδρομή δεν θα έβλαπτε. Η πρώτη παρέλαση σχολείων στην Ελλάδα έγινε την 25η Μαρτίου 1924. και στην συνέχεια καθιερώθηκε επίσημα από τον Ι. Μεταξά ως συμπληρωματική της στρατιωτικής παρέλασης το 1936. Σκοπός αυτής της κίνησης ήταν η ανάπτυξη στρατιωτικής συνείδησης στις μικρότερες ηλικίες σε μίμηση των τελετών που διοργάνωνε το ναζιστικό καθεστώς στην Γερμανία και το φασιστικό καθεστώς της Ιταλίας..Άρα λοιπόν όπως συμπεραίνει κάποιος ο σκοπός της παρέλασης είναι για να μας περάσουν όλο αυτόν τον μιλιταρισμό και τον εθνικισμό και να μας υπενθυμίζουν ότι το ιδεολόγημα “Πατρίς- Θρησκεία-Οικογένεια” είναι ζωντανό και αναδεικνύει τον ολοκληρωτικό και εξουσιαστικό χαρακτήρα της παρέλασης,η οποία προωθεί τον έλεγχο και την μαζική στρατιωτική πειθαρχία.

Επομένως κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος θα πρέπει να αντισταθεί στα μέτρα της κυβέρνησης με επίμονη παρουσία στους δρόμους πίσω από τα οδοφράγματα και όχι παρελαύνοντας μπροστά απ’ τους πολιτικούς δηλώνοντάς τους την πλήρη υποταγή, που στην ουσία αυτοί είναι οι πραγματικοί του εχθροί. Όλοι οι μαθητές πρέπει να είμαστε στο πλευρό όλων των απεργών γιατί στην τελική απουσίες παίρνουμε… Όσο για όλους αυτούς τους καθηγητές που προτιμάνε τα λεφτουδάκια τους από το να αγωνιστούν για μια καλύτερη ζωή για αυτούς και για τα παιδιά τους ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ!!!ΕΔΩ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ!!!

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

Αναρχικοί/ες-Αντιεξουσιαστές/ριες Μαθητές Ηρακλείου


http://candiaalternativa.wordpress.com/category/εντυπακειμεναπροκυρηξεισ/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.