Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο 33χρονος Ευάγγελος Ζέρβας κατέθεσε ότι βρισκόταν σε καφετέρια με φίλους του από την οποία είχε οπτική επαφή με τον πεζόδρομο της οδού Τζαβέλα, όταν είδε ένα περιπολικό να κάνει απότομα όπισθεν στην Ζωοδόχου Πηγής, αφού προηγουμένως άκουσε έναν κρότο χειροβομβίδας κρότου λάμψης.

Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, αμέσως μετά είδε δύο αστυνομικούς πεζούς να κατευθύνονται στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Τζαβέλα στη μέση της οποίας στάθηκαν και άρχισαν να διαπληκτίζονται με τα παιδιά που βρίσκονταν στην άλλη πλευρά του πεζόδρομου.

Ο κ. Ζέρβας περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος, Επαμεινώνδας Κορκονέας πυροβόλησε δύο φορές προς την πλευρά των παιδιών και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Βασίλη Σαραλιώτη έφυγαν από το σημείο με κανονικό, όπως είπε, βηματισμό.

"Προς το βάθος της Τζαβέλα είδα ένα σώμα πεσμένο στο έδαφος και ένα παιδί να προσπαθεί να το τραβήξει. Άκουγα φωνές και ουρλιαχτά πανικού. Κάποιοι από την καφετέρια που βρισκόμουν, φώναζαν "σκότωσαν το παιδί" και ένας φώναξε "δολοφόνοι"".

Σε ερωτήσεις τόσο της προέδρου κ. Αντζελίτας Παπαβασιλείου, όσο και του εισαγγελέα έδρας κ. Χαράλαμπου Λακαφώση, ο μάρτυρας απάντησε ότι δε διαπίστωσε να υπήρξαν πριν την εμφάνιση των αστυνομικών επεισόδια, ούτε επιθετική συμπεριφορά των παιδιών που βρισκόταν στην οδό Τζαβέλα.

Κατά την εξέτασή από τον συνήγορο υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, κ. Αλέξη Κούγια, ο μάρτυρας επανέλαβε ότι στην Τζαβέλα δεν προηγήθηκε κάτι που να δικαιολογεί εκφοβιστικό πυροβολισμό ή ρήψη χειροβομβίδας κρότου λάμψης, ενώ τόνισε ότι καταθέτει με βεβαιότητα μόνο για τα σημεία στα οποία είχε οπτική επαφή.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη, 7 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.