Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του ανέπτυξε χτες, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αμφισσας, ο συνήγορος του ενός από τους κατηγορούμενους ειδικούς φρουρούς, Αλ. Κούγιας. Ο συνήγορος του Επ. Κορκονέα, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, προσπάθησε να αποδείξει στην αγόρευσή του ότι η δολοφονία του παιδιού δεν έγινε σύμφωνα με το κατηγορητήριο με ενδεχόμενο δόλο, αλλά από αμέλεια.

Για να αποδείξει τον ισχυρισμό του, επικαλέστηκε απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που είχε κρίνει ότι ο αστυνομικός ενήργησε από αμέλεια όταν πυροβόλησε αυτοκίνητο και σκότωσε έναν άνθρωπο. Ο αστυνομικός πυροβόλησε, επειδή το αυτοκίνητο δε σταμάτησε στο σήμα του. Για να αποδείξει, επίσης, τον ισχυρισμό του, ακόμη μια φορά, ενώ καθύβρισε τους αυτόπτες μάρτυρες χαρακτηρίζοντας τους κατασκευασμένους, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει μαρτυρίες τους. Επιπρόσθετα, επικαλούμενος τις απολογίες στο δικαστήριο των δύο κατηγορουμένων ειδικών φρουρών, προσπάθησε πάλι να επαναφέρει τα περί σφοδρής επίθεσης που δέχτηκαν από άτομα οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν μιλήσει στην απολογία τους «για αναβάθμιση της έντασης της επίθεσης που δέχτηκαν με το περιπολικό το βράδυ της δολοφονίας» προκειμένου να αναπτύξουν την υπερασπιστική τους θέση.

Τέλος, ο Αλ. Κούγιας απευθυνόμενος προς τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση τον χαρακτήρισε αριβίστα, ότι η πρότασή του έγινε πρωτοσέλιδο και ότι ή είναι αγράμματος ή κακός άνθρωπος, αφού συνειδητά έκανε αυτήν την πρόταση για τους κατηγορουμένους. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή χωρίς ελαφρυντικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.