Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΔΟΛ


Η επιχείρηση «Σοκ και δέος» απέναντι σε όλους τους εργαζομένους στις εταιρείες του Δ.Ο.Λ. βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η εργοδοσία δεν διστάζει απέναντι σε τίποτα προκειμένου να εξασφαλίσει νέα κέρδη στη δίνη της κρίσης και να συνεχίσει να παίζει τον γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους πολιτικό της ρόλο στις εξελίξεις του τόπου μέσα από το πολύμορφο δίκτυο που διαθέτει (εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ίντερνετ).

Σε μια περίοδο που τα «έχει δώσει κυριολεκτικά όλα» για να περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου έχει μετατρέψει όλα τα μέσα που έχει στα χέρια της σε «αρχι-παπαγαλάκια» της κυβέρνησης και της τρόικας. Άλλωστε, δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας από το άρθρο-οδηγό με την «υψηλή» υπογραφή του ίδιου του Σ. Ψυχάρη στο «Βήμα της Κυριακής».

Εκεί ωμά και κυνικά η «μεγάλη κεφαλή» του Δ.Ο.Λ. ζητάει από την κυβέρνηση:

• Οι μισθοί των εργαζομένων στη χώρα μας να κινούνται σε επίπεδο Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να γίνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις ανταγωνιστικές!!!!!

• Η φορολογία των επιχειρήσεων ουσιαστικά να γίνει συμβολική (ένα 10% επί των κερδών) ώστε τάχα να συρρεύσουν από όλες τις γωνίες του πλανήτη ξένοι επενδυτές στον μεγάλο φορολογικό παράδεισο που οραματίζεται για λογαριασμό όλων μας ο «Μεγάλος Τιμονιέρης». Αν δεν μας δουλεύει προφανώς ψάχνει για «κουτόφραγκους».

• Να μην μείνει όρθιο τίποτε που αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική προστασία τους καθώς και την δημόσια περιουσία. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ για να αρχίσει ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ που επιθυμούν διακαώς τα μεγάλα «πιράνχας».

• Άλλωστε η εμπειρία, η τεχνογνωσία και τα αμύθητα ποσά που συγκέντρωσαν οι μεγαλο-μέτοχοι του Δ.Ο.Λ. ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ που στήθηκε πριν 10 χρόνια στο χρηματιστήριο είναι ευκαιρία να αξιοποιηθούν ξανά.
…και επειδή ο «χρόνος είναι χρήμα» οι μεγαλο-μέτοχοι του Δ.Ο.Λ., δεν μένουν μόνο στα λόγια και στην «παροχή συμβούλων» σε κυβέρνηση-αντιπολίτευση- τρόικα.

Ξεκίνησαν να τα εφαρμόζουν στο μαγαζί τους προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα στους υπόλοιπους της συμμορίας.

• Βάζουν λουκέτο σε ένα ιστορικό και από τους πιο αξιόλογους εκδοτικούς οίκους πετώντας στον δρόμο 94 εργαζομένους.
ΓΙΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ: ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ…Ο «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

• Βάζουν «το περίστροφο στον κρόταφο» στους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου απειλώντας με το αδίστακτο δίλημμα «ή χάνετε δύο μισθούς ή σας απολύουμε». Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το οποίο θα ακολουθήσουν άμεσα όλοι οι εργοδότες με τις ευλογίες της τρόικας και της κυβέρνησης.

Συνάδελφοι,

Είναι πια φανερό ότι «ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ». Σήμερα οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Γράμματα, αύριο οι διοικητικοί υπάλληλοι του Δ.Ο.Λ. και οι εργαζόμενοι στις υπόλοιπες θυγατρικές.

Μέχρι τέλος του χρόνου οι δημοσιογράφοι αφού με αυτή τη γραμμή η εργοδοσία απαξιώνει καθημερινά τα έντυπα στα μάτια του εργαζόμενου αναγνωστικού κοινού (ο κατήφορος στην κυκλοφορία τους δεν έχει όρια), τα μαγικά κόλπα με κάθε είδους προσφορές έχουν ήδη μετατραπεί σε μπούμερανγκ εδώ και αρκετούς μήνες και οι κάνουλες της κρατικής διαφήμισης (τα δικά μας λεφτά για να μην ξεχνιόμαστε) όλο και στερεύουν.

Συνάδελφοι,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ. ΜΑΖΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ Ή ΜΑΖΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.

- Καμία απόλυση σε καμία εταιρεία του Δ.Ο.Λ.
- Δεν διαπραγματευόμαστε κανένα εργασιακό δικαίωμά μας (κλαδικές συμβάσεις, κ.λπ.)
- Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι που έδωσαν το πράσινο φως στη διοίκηση του Δ.Ο.Λ. για να εφαρμόσει το δικό του Μνημόνιου στις πλάτες μας θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ο.Λ.
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ.

ΤΟ «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ» ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΛ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ, ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ (βίλες, λιμουζίνες, σκάφη και άλλα).

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.