Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

To mega channel ζητά ακόμα πιο σκληρή στάση από την κυβέρνηση.

Το MEGA είναι ο βασικός χειροκροτητής και προπαγανδιστής της κυβερνητικής πολιτικής στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Στηρίζει με κάθε τρόπο τις μεθοδεύσεις της δωσίλογης κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά δεν διστάζει ταυτόχρονα να της κάνει κριτική χρεώνοντας της «αναποφασιστικότητα» και ότι δεν δείχνει την «απαραίτητη πυγμή» απέναντι σε κάθε κλάδο που κινητοποιείται.

Εχτές ήταν η Ολγα Τρέμη και ο Πρετεντέρης που «μάλωσαν» τον «αρμόδιο» υπουργό για «την μεγάλη ανοχή της πολιτείας» απέναντι στους φορτηγατζήδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Σήμερα τον ίδιο ρόλο ανέλαβε να υλοποιήσει ο Χασαπόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ας παρακολουθήσουμε το σχετικό διάλογο που έγινε σήμερα και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ σας κατηγορούν στη κυβέρνηση ότι δείχνετε ανοχή πάνω σε τέτοια φαινόμενα. Δηλαδή, σε λίγο κλείνουν η εθνική οδός Αθηνών – Καβάλας και στην Ελευσίνα, αλλά και Αθηνών – Λαμίας. Δηλαδή, έως που θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εμείς δείχνουμε μία αποφασιστικότητα και συγχρόνως ψυχραιμία. Ζυγίζουμε τα πράγματα, ισορροπούμε, έτσι ώστε το δημόσιο συμφέρον να θεραπεύεται με τον καλύτερο τρόπο. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι κινήσεις μας.

Είμαστε αποφασισμένοι, και φάνηκε και σήμερα και με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά και όλη τη διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική Πολιτεία. Δεν στέρησαν από τον Έλληνα πολίτη την ανεμπόδιστη κυκλοφορία του, αλλά κυρίως δεν του στέρησαν τα προϊόντα της αγοράς. Και αυτό θα συνεχιστεί, φυσικά, όσο υπάρχει θέμα. Αλλά με την ψήφιση του νομοσχεδίου, εννοείται, τελειώνουν και όλα τα ζητήματα.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Τι εννοείτε, δηλαδή, τελειώνουν όλα τα ζητήματα;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Θα είναι νόμος του κράτους και οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε τους νόμους του κράτους. Και μάλιστα όταν έχει προηγηθεί διάλογος, όταν έχει προηγηθεί η απαιτούμενη διαβούλευση και όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να γινόμαστε όμηροι καμίας επαγγελματικής ομάδας, ανεξάρτητα από το τι άποψη έχει καθένας. Αυτό είναι δηλωμένο, εκφρασμένο και αποφασισμένο από την ελληνική κυβέρνηση.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Δηλαδή, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, μετά η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το νόμο; Αυτό μας λέτε τώρα, περιμένετε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και μετά θα εφαρμοστεί ο νόμος;

ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλη επιλογή. Για αυτό ψηφίζονται τα νομοσχέδια, για να εφαρμόζονται.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ:
Όχι για το νομοσχέδιο, για να εφαρμόσετε το νόμο για την παρακώλυση συγκοινωνιών. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο νόμος εφαρμόζεται ούτως ή άλλως. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές. Υπάρχει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Και αυτό η ελληνική κυβέρνηση το κάνει με τον δέοντα τρόπο.

ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Υπουργέ, με συγχωρείτε και ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους: όταν μία ομάδα επαγγελματιών, είτε απεργών, είτε που κάνουν κινητοποιήσεις, μόνοι τους κλείνουν τους δρόμους…


ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό δυστυχώς γίνεται στην Ελλάδα και γίνεται με ένα τρόπο, ο οποίος δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Από εκεί και πέρα, αυτή η προσέγγιση νομίζω ότι αδικεί τη μεγάλη αλλαγή την οποία κάνουμε. Και φυσικά αυτό είναι ένα θέμα προς σκέψη όλων μας. Αλλά δεν γίνεται κάτι διαφορετικό. Η μέχρι τώρα διαχείριση ήταν άριστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.