Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δύο αστυνομικοί και μία γυναίκα που είχε δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας στον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αποδείχτηκε, μέσω της άρσης τηλεφωνικού απορρήτου, ότι ψευδομαρτύρησαν ενώπιον του δικαστηρίου, προκειμένου να καλύψουν τον πραγματικό ρόλο τους στην υπόθεση. Πρόκειται για πρόσωπα, που διαμόρφωσαν την τελική έκθεση αυτοψίας.


Οι αστυνομικοί, Κ. Κουζέλης και Δ. Μηνούδης, είχαν κατά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος καθορίσει το σημείο που βρισκόταν το θύμα όταν χτυπήθηκε, βασιζόμενοι -όπως είχαν πει- στη μαρτυρία της Άντας Τζιορμπατζούδη, την οποία είχαν αρχικώς παρουσιάσει ως "αγνώστων στοιχείων". Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αποδείχτηκε, όμως, ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη γνωρίζονταν από πριν, καθώς και ότι η γυναίκα δεν είχε ζητήσει να διαφυλαχθούν τα στοιχεία της ταυτότητας της. Η μάρτυρας αρνήθηκε, ενώπιον του δικαστηρίου ότι είχε υποδείξει το σημείο που στεκόταν το θύμα.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τα δύο πρόσωπα και τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο αποκάλυψαν ότι Μηνούδης και Τζιορμπατζούδη είχαν μιλήσει συνολικά δέκα φορές στο τηλέφωνο και για 13, 5 λεπτά. Δύο τηλεφωνήματα έγιναν αμέσως μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, με πρωτοβουλία του αστυνομικού. Οι άλλες οκτώ τηλεφωνικές συνομιλίες τους έγιναν την ημέρα της αυτοψίας.

Ο αστυνομικός είχε όμως δηλώσει στον ανακριτή που βρισκόταν στον τόπο της αυτοψίας, ότι η μάρτυρας, η οποία είναι κάτοικος Εξαρχείων, ήταν άγνωστή σε αυτόν, καθώς και ότι είχε επικοινωνήσει μια μόνο φορά μαζί του.

Η εξέλιξη πυροδότησε νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στην πολιτική αγωγή και την υπεράσπιση. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξης Κούγιας, ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια του θύματος εμπλέκεται στο "στήσιμο" της έκθεση αυτοψίας και ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος των αστυνομικών, της μάρτυρα, αλλά και του τεχνικού συμβούλου.

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι είχαν ήδη μηνύσει τη μάρτυρα για ψευδορκία έκαναν λόγο για περίτρανη επιβεβαίωση των ισχυρισμών τους. Όπως υποστήριξαν, ο Δ. Μηνούδης είχε σπεύσει κατά τη σ'υνταξη της πρώτης αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος να εξοικονομήσει υπερασπιστικά επιχειρήματα για τους δύο κατηγορούμενους, μιλώντας για συμπλοκή, η οποία ποτέ δεν έγινε.

Εν τω μεταξύ, ένα από τα μέλη διμοιρίας ΜΑΤ που βρέθηκε στην περιοχή το βράδυ της δολοφονίας, κατέθεσε ότι η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη. Η κατάσταση έγινε έκρυθμη περίπου είκοσι λεπτά μετά τον φόνο, όταν το νέο είχε διαδοθεί. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν είχαν εντολή να χρησιμοποιήσουν όπλο. Για τους δύο κατηγορούμενους, κατέθεσε ότι πέρασαν από δίπλα τους, όχι τρέχοντας, αλλά με γοργό δρασκελισμό.

1 σχόλιο:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.