Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Δίκη για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Με την κατάθεση του μάρτυρα Αθανάσιου Ράδη, ο οποίος ήταν ο σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στη γωνία Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου, συνεχίζεται στο δικαστήριο της Άμφισσας η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ο μάρτυρας ξεκίνησε την κατάθεσή του περιγράφοντας έναν θόρυβο που άκουσε "σαν πέτρα σε λαμαρίνα αυτοκινήτου" και αμέσως μετά είδε ένα περιπολικό να σταματάει και -όπως είπε- του φάνηκε ότι ο συνοδηγός κατέβηκε, "προφανώς" για να κυνηγήσει ένα άτομο.

"Το άτομο φορούσε άσπρο φούτερ με σχέδια και δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του" ανέφερε ο μάρτυρας συμπληρώνοντας ότι λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο συνοδηγός επέστρεψε στο περιπολικό το οποίο πάρκαρε στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι δύο ειδικοί φρουροί κατευθύνθηκαν, στη συνέχεια, προς την Ναυαρίνου.

"Ήταν σε κάποια εγρήγορση. Αυτό φάνηκε από το γρήγορο βήμα τους και τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους".

Για την επίμαχη στιγμή που προηγήθηκε του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο μάρτυρας ανέφερε ότι ακούστηκαν φωνές και στη συνέχεια τρεις ή τέσσερις κρότοι που νόμισε ότι ήταν πυροβολισμοί.

"Η διμοιρία μου μπήκε στην αρχή της Ναυαρίνου όταν οι δύο ειδικοί φρουροί επέστρεφαν. Περπατούσαν δίπλα-δίπλα με γρήγορο βηματισμό. Δεν σταμάτησαν κοντά μας. Κάποιοι συνάδελφοι τους ρώτησαν τι έγινε αλλά δεν μας απάντησαν".

Η διαδικασία συνεχίζεται με ερωτήσεις των συνηγόρων προς τον μάρτυρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.