Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΕΚ




ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ
Στις 11 Απριλίου, με τηλε-συνδιάσκεψη τους, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ αποφάσισαν να υποσχεθούν ένα πακέτο περίπου 30 δις. ευρώ για τη «διάσωση» της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας- ουσιαστικά για την πρόσκαιρη διάσωση της απειλούμενης Ευρωζώνης και την περιφρούρηση των ληστρικών συμφερόντων του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου. Τα επιτόκια των νέων θαλασσοδανείων θα είναι λίγο χαμηλότερα εκείνων της αγοράς, γύρω στο 5%, δηλαδή πάντα τοκογλυφικά. Θα πιούνε και την τελική ρανίδα αίματος του λαού που ήδη τον ξεζουμίζουν με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Σε τελευταία ανάλυση, όπως οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς γράψανε στις 12 Απριλίου, δεν πρόκειται για χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΕ αλλά για «μεταφορά πλούτου από την Αθήνα προς το Βερολίνο» …
Αυτή την πράξη οικονομικού γκανγκστερισμού δεν την καλύπτουν μόνο με κούφια λόγια και πανηγυρισμούς χωρίς αντίκρισμα. Όλα τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ κινητοποιήθηκαν για να κρύψουν την αλήθεια βάζοντας τεχνητά σαν πρώτη είδηση και βομβαρδίζοντας το τηλεοπτικό κοινό με τη νέα επιχείρηση κατευθυνόμενης τρομοϋστερίας του παρασημοφορημένου από το Εφ Μπι Άι Χρυσοχοΐδη, πολιτικού επικεφαλής του Υπουργείου Ζαρντινιέρας. Ο τελευταίος αναζητά νέο παράσημο αναγγέλλοντας με φανφάρες την για πολλοστή φορά δίωξη του «συνήθους υπόπτου» και καταδιωκόμενου από παλιά Νίκου Μαζιώτη και όποιου άλλου βρήκε η Ασφάλεια κοντά του.
Ποιος μπορεί να πιστέψει στα σενάρια που κατασκευάζονται στη ΓΑΔΑ κατά το δοκούν; Μας έχουν χορτάσει από σκευωρίες. Η νέα δίωξη δεν μπορεί να διαχωριστεί από το όλο πλαίσιο που έχει στήσει το αστικό Κράτος και τα όργανά του. Οι διωκτικές αρχές έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε όργια βίας και τρομοκρατίας, συλλήψεων, φυλακίσεων, δικαστικών διώξεων. Ήδη στην πρώτη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη, δείξανε τα σχέδιά τους με τις μαζικές συλλήψεις και διώξεις, με τις προσαγωγές 800 διαδηλωτών, με την δολοφονική επίθεση των μοτοσικλετιστών τους στο μπλοκ του ΕΕΚ και τον βαρύ τραυματισμό των συντρόφων μας και την αναίτια σύλληψη και σκανδαλώδη προφυλάκιση του Μάριου Ζέρβα. Είναι φανερό και συχνά ομολογημένο από επίσημα χείλη ότι εκείνο που φοβούνται, καθώς η καπιταλιστική κρίση οξύνεται, η χρεοκοπία είναι αισθητή και έχει ήδη προηγηθεί ο Δεκέμβρης του 2008, δεν είναι μεμονωμένες πράξεις μειοψηφικής βίας αλλά μαζικές κοινωνικές εξεγέρσεις. Θέλουν να τρομοκρατήσουν και να αναχαιτίσουν το ίδιο το κίνημα, να περιθωριοποιήσουν κάθε εστία κοινωνικής αντίστασης, να ποινικοποιήσουν κάθε αγωνιστή.
NO PASSARAN!
To εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν θα ανεχτεί να γδέρνουν ασύστολα το λαό για το χατίρι των τραπεζιτών και της Μέρκελ , της ΕΕ, του ΔΝΤ και των γκόλντεν μπόϋς και την ίδια, μάλιστα, στιγμή, να ρίχνουν στα μπουντρούμια όποιον βαφτίζουν «τρομοκράτη».
Η πάλη ενάντια στα μέτρα βαρβαρότητας της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ και ο αγώνας ενάντια στον αστυνομικό αυταρχισμό και την κρατική τρομοκρατία είναι ενιαίος. Δεν μπορούμε να παλέψουμε το ένα χωρίς να αγωνιζόμαστε για το άλλο.
Ο λαός πρέπει μόνος του, με τους αγώνες του και την αυτο-οργάνωση της μαζικής πάλης του, με ένα πρόγραμμα σοσιαλιστικής διεξόδου από την κρίση να σωθεί από τους «σωτήρες» του στις Βρυξέλλες και από τους «Προστάτες» του στην ΓΑΔΑ!

Το Πολιτικό Γραφείο του ΕΕΚ, 12 Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.