Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τριήμερη Πανελλαδική απεργία στις 3, 4 και 5 Μαΐου των ωρομίσθιων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

25-04-2010





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις συνελεύσεις του Σωματείου που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 25 Απριλίου υπήρξε συνολική καταδίκη του νομοσχεδίου που προωθεί η Υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου. Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο αμφισβητείται συνολικά η ικανότητα αλλά και το δικαίωμα ενός εκπαιδευτικού να εργαστεί στο δημόσιο σχολείο. Εκτός από τη γνωστική ικανότητα του εκπαιδευτικού αμφισβητείται πλέον η παιδαγωγική του κατάρτιση και φυσικά η εργασιακή του εμπειρία.

Την στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας με φόντο το Καστελόριζο (δίνοντας την αίσθηση της ανεμελιάς, ξεκούρασης, χαλάρωσης) παραδίδει την χώρα στην κατοχική κυβέρνηση του ΔΝΤ η Άννα Διαμαντοπούλου σπεύδει πρώτη να υποκλιθεί στους κουστουμαρισμένους κανίβαλους του ΔΝΤ καταδικάζοντας σε μόνιμη αδιοριστία τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα πληρώσουμε την κρίση τους.

Ζητούμε την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου:



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΛΗΣ

Τριήμερη Πανελλαδική απεργία στις 3, 4 και 5 Μαΐου ώστε να διευκολυνθούν οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το σωματείο στην Αθήνα στις 4 Μαΐου.

Κηρύσσουμε στάση εργασίας κατά την λήξη του ωραρίου (11π.μ. με 2μ.μ.) την Τετάρτη 28 Απριλίου κηρύσσουμε αποκλεισμό των διοδίων Μαλγάρων.

Συμμετοχή του Σωματείου στις απογευματινές διαδηλώσεις που καλεί η ΑΔΕΔΥ σε όλες τις πόλεις την Τρίτη 27 Απριλίου ενάντια στην πολιτική περικοπών της Κυβέρνησης.

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της πρωτομαγιάς.



Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας επισπεύσει την διαδικασία κατάθεσης και ψήφισης του νομοσχεδίου θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση του σωματείου για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς να εγγραφούν στο Σωματείο και να στηρίξουν το πρόγραμμα πάλης που προτείνει.



Δηλώσεις συμμετοχής για την Πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα στις 4 Μαΐου στο τήλ. Του Σωματείου ή ηλεκτρονικά στο mail του Σωματείου.

seae.terapad.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.