Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Έσκασε με θόρυβο η κροτίδα

Σε επικοινωνιακό φιάσκο οδηγήθηκε η υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων, οπαδών της ΑΕΚ, που αρχικά κατηγορήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια και εν συνεχεία από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή σε «Εγκληματική Οργάνωση» και ακόμη πιο συγκεκριμένα στους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι τρεις νεαροί και η μητέρα ενός εξ αυτών επρόκειτο να οδηγηθούν στον ειδικό εφέτη ανακριτή το πρωί, αλλά, τελικά, λόγω του «άσφαιρου» κατηγορητηρίου, κατέληξαν σε εισαγγελέα στην Ευελπίδων. Ο δικαστικός λειτουργός, αφού μελέτησε τα «πειστήρια» της υπόθεσης, θεώρησε τα στοιχεία «πολύ φτωχά, για να ασκήσει δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά δικαστικές πηγές. Έτσι, για να διασωθεί κάπως και η «τιμή» της ΕΛ.ΑΣ, τους άσκησε δίωξη για κατοχή «βεγγαλικών» και πιο συγκεκριμένα για κατοχή ποσότητας από δυναμιτάκια, τις γνωστές κόκκινες στρακαστρούκες του Πάσχα. Πρόκειται για τις γνωστές «γουρούνες» χρώματος κόκκινου, που πολλοί οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων τις χρησιμοποιούν και στα γήπεδα.

Την ποσότητα αυτή παρέλαβαν οι νεαροί από τη Μήλο μέσω ταχυδρομείου. Στο ταχυδρομείο εντοπίστηκε από μηχάνημα ίχνος πυρίτιδος, οπότε ειδοποιήθηκε η Κρατική Ασφάλεια που ανέλαβε να εκτελέσει και την επιχείρηση εξάρθρωσης της τρομοκρατικής ομάδας των τριών οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ, που συμμετέχουν στη γνωστή ομάδα χούλιγκανς, τους λεγόμενους « original».

Η Κρατική Ασφάλεια, στο πλαίσιο των κανόνων συνωμοσίας, εισέβαλε στην κατοικία ενός εκ των νεαρών, εντοπίζοντας τα μασούρια πασχαλιάτικων βεγγαλικών, που, κατά τους νεαρούς και τη μητέρα του ενός, θα χρησιμοποιούνταν στο γήπεδο. Για λόγους που δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί, η Κρατική Ασφάλεια, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική ή αντιθέτως στο πλαίσιο του γνωστού ανταγωνισμού μεταξύ ομάδων της Αστυνομίας, «έστησε» της υπόθεση της συμμετοχής των νεαρών στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η φωτοβολίδα αυτή, η οποία σε συνάρτηση και με την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα προσέλαβε μεγάλες διαστάσεις, έλαμψε για ελάχιστο χρονικό διάστημα, έως ότου δηλαδή ο εισαγγελέας πειστεί πως τα στοιχεία που διαθέτει η Αστυνομία δεν αρκούν για να χαρακτηριστούν ως τρομοκράτες οι τέσσερεις συλληφθέντες. Για την τιμή των όπλων, τους ασκήθηκε δίωξη για κατοχή εκρηκτικών και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον 31ο τακτικό ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.