Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Αναιρέσεις 2010, Βόλος

 Οι Αναιρέσεις έρχονται στο Βόλο!

Στις 12 Ιούνη, στο Βόλο, ξεκινούν οι φετινές πολιτικές-πολιτιστικές εκδηλώσεις της νΚΑ "Αναιρέσεις 2010". Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, το ΝΑΡ και η νΚΑ οργανώνουν την μεγάλη συνάντηση του αντικαπιταλιστικού δυναμικού, του κόσμου του αγώνα και της αναζήτησης.

Εργαζόμενοι και νεολαία,

ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Η πολιτική και οικονομική χούντα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μαζί με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα μας βρει μπροστά της. Όπως στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων του τελευταίου διαστήματος. Όπως στην εξέγερση του Δεκέμβρη που όλα τα πληττόμενα κομμάτια της νεολαίας βρέθηκαν για πρώτη φόρα μαζί στην πάλη. Ή όπως πριν μερικά χρόνια οι σπουδάζουσα νεολαία συγκλόνιζε την Ελλάδα ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα άνοιξη των κοινωνικών αγώνων.

ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.


Σήμερα περισσότερο από ποτέ ανοίγει ο δρόμος της συνολικής ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής των κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των εκφραστών των επιχειρήσεων και της αστικής τάξης. Γιατί ο κόσμος τους, που κλονίζεται από την κρίση τους, βυθίζει όλους εμάς στη σύγχρονη εξαθλίωση. Αλλά επίσης γιατί οι μέσα από τους ανυποχώρητους αγώνες μας, δείξαμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε αυτό τον κόσμο, ότι όταν η κοινωνία οργανώνεται και αντιδρά τότε κανένας κυρίαρχος δεν είναι ανίκητος. Όμως ο δρόμος μας είναι μακρύς. Περνά μέσα από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και σπουδών, στις πόλεις και τις γειτονιές που ζούμε. Ενάντια στη γραφειοκρατία των ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που ξεπουλούν τις ανάγκες μας και είναι εχθρικές στην οργανωμένη αμεσοδημοκρατικά εργατική δράση. Κανένας μόνος απέναντι στην αντεργατική πολιτική, στον αφεντικό, στην απόλυση. Δεν μπορούμε να σκύψουμε ο καθένας το κεφάλι περιμένοντας να περάσει η μπόρα, όλοι μαζί μπορούμε να υψώσουμε το ανάστημα μας. Ελπίδα μας η συλλογική προσπάθεια και αλληλεγγύη. Με πίστη στην ανατροπή, γιατί εμείς δεν αγωνιζόμαστε για να ηττηθούμε ηρωικά, όπως μας παρακινεί η αριστερά της διαχείρισης και της ενσωμάτωσης (ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ), αλλά για να νικήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν.

Στην εποχή του φόβου…

Γιατί το παρόν που βιώνουμε αλλά και το μέλλον που μας ετοιμάζουν δεν είναι ζωή αλλά ένα διαρκές κυνήγι επιβίωσης μέσα στην ανεργία και την ανασφάλεια, τη φτώχεια και την εκμετάλλευση. Τα μέτρα που ψήφισε η δικτατορία της αγοράς, του ΔΝΤ και της Ε.Ε., του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ, δεν θα πλήξουν μόνο το εισόδημα των εργαζόμενων για ένα χρονικό διάστημα. Αντιθέτως δημιουργούν ένα νέο εφιαλτικό τοπίο στο οποίο θα κληθεί να ζήσει, να σπουδάσει και να εργαστεί η νέα γενιά. Χωρίς κανένα δικαίωμα απέναντι στο κράτος και τον εργοδότη. Αυτό προσπαθούν να πετύχουν. Να διαλύσουν κάθε εργατικό και νεολαιίστικο δικαίωμα, να αποσυνθέσουν συλλογικό δεσμό. Μας θέλουν αδύναμους, φοβισμένους.

Ελπίδα η κομμουνιστική προοπτική.

Όμως εμείς τολμούμε να βλέπουμε ένα μέλλον διαφορετικό από αυτό. Που θα μπορούμε οι ίδιοι να είμαστε κύριοι της ζωής μας, που όλη η κοινωνία θα καρπώνεται τον κοινωνικό πλούτο που παράγει, ένα μέλλον χωρίς την εκμετάλλευση του ανθρώπου και της φύσης, χωρίς πολέμους και εξαθλίωση. Ειδικά σήμερα που η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και η έκφραση της στην Ελλάδα μέσα από την εκτίναξη του χρέους κάνουν τις υποσχέσεις τους για ευημερία και πρόοδο να διαψεύδονται το ζήτημα του εναλλακτικού δρόμου απέναντι στον καπιταλισμό είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Για εμάς, η κομμουνιστική προοπτική είναι η μόνη που μπορεί στο σήμερα να βγάλει την ανθρωπότητα από την βαρβαρότητα και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αναβίωση του κομμουνιστικού οράματος, ως διαδικασία κοινωνικής απελευθέρωσης που καθόρισε τις πιο μεγάλες επαναστατικές στιγμές στην ιστορία, σαν την Κομμούνα και την οκτωβριανή επανάσταση και όχι σαν τα εκμεταλλευτικά καθεστώτα που οικοδομήθηκαν στη Σοβιετική Ένωση και αλλού. Για αυτό και ισχυροποιούμε τη νΚΑ που είναι μια σύγχρονη επαναστατική κομμουνιστική οργάνωση νεολαίας

Σας καλούμε όλους στις εκδηλώσεις- συζητήσεις, στις συναυλίες και σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που διοργανώνουμε για να διασκεδάσουμε, να συζητήσουμε και να συναντηθούμε μαζί απέναντι σε όλα όσα μας πνίγουν…
Πρόγραμμα
18:00 Συζήτηση για την πρωτοβουλία"'Ενα καράβι για τη Γάζα"
με την Κατερίνα Κιτίδη, αρχισυντάκτρια του Tvxs και μέλος της αποστολής και τον Άρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφο και μέλος της αποστολής.

20:00 Εκδήλωση με θέμα: "ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ... η τρομοκρατία του χρέους και η απάντηση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς"
ομιλητές:
ΜπαλάσηςΓιάννης, Μέλος του ΚΣ της νΚΑ
Μαρκέτος Σπύρος, Οικονομολόγος
Αναγνωστάκης Αλέκος, ΠΕ ΝΑΡ

22:00 Συναυλία με μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και τους
NIGHT ON EARTH
Θα ακολουθήσει DJ party όσο αντέξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.