Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Η κυβέρνηση έχει χάσει την πολιτική πρωτοβουλία

Την αντίθεσή της με προβλέψεις του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις εκφράζει η κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για την κυβέρνηση. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «αποδεικνύει καθημερινά ότι πλέον η πολιτική της πρωτοβουλία και η κυβερνητική της δικαιοδοσία έχουν πάψει να είναι πρωτογενείς, και πηγάζουν αποκλειστικά από το Μνημόνιο».

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι η αύξηση του ορίου απολύσεων δυναμιτίζει τις σχέσεις εργοδοτών και εργαζομένων, ενώ εκφράζει προβληματισμό για τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης, τα φαινόμενα απαξίωσης -όπως τονίζει- των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του μηχανισμού μεσολάβησης και διαιτησίας.

Η ΚΕΕ υποστηρίζει ότι πρόκειται για ζητήματα που δεν έθεσαν οι κοινωνικοί εταίροι, αναφέροντας ότι "η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες διακρίνονται για το μικρομεσαίο μέγεθος τους, έχουν αποδεδειγμένα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για τη διατήρηση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας των εργαζομένων".

Για το Ασφαλιστικό, η ΚΕΕ κάνει αναφορά στις έντονες αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι πληροφορίες για τις προωθούμενες αλλαγές, αλλά και στις διατάξεις για τις οποίες υπάρχουν συνταγματικά κωλύματα, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο. Επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί μόλις οριστικοποιηθεί το κείμενο του νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.