Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παράνομη κήρυξε το Πρωτοδικείο Πειραιά την απεργία που προγραμμάτιζαν γι' αύριο τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «Στέφενσων», κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλει το πρωί η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.


Οι ακτοπλόοι προτίθενται να στείλουν εξώδικο προς το Λιμενικό Σώμα και τον ΟΛΠ, ζητώντας να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφλαισθεί η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά. Το πρωί, ο πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Βεντούρης, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητώντας να μεριμνήσει για το ζήτημα .

Την περασμένη Τετάρτη, ομάδες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ είχαν αναβεί στους καταπέλτες των πλοίων εμποδίζοντας την επιβίβαση επισκεπτών, παρά το γεγονός ότι η απεργία των δύο σωματείων είχε κριθεί παράνομη και καταχρηστική.

"Τα δικαστήρια για άλλη μια φορά τάσσονται απροκάλυπτα στην υπηρεσία των εφοπλιστών και των μεγαλεμπόρων", σχολιασε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ. "Προκαλούν βάναυσα και καταπατούν τα στοιχειώδη δικαιώματα όπως είναι το δικαίωμα στην απεργία. Κάθε τίμιος άνθρωπος δεν πρέπει να συμβιβαστεί με το καθεστώς αυθαιρεσίας που επιχειρείται να επιβληθεί",αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

"Κατάπτυστη" και "χωρίς αντικείμενο" χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση το ΠΑΜΕ. Όπως διευκρινίζει, απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση έχει πάρει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά για την αυριανή πανελλαδική-πανεργατική απεργία.

Από το βράδυ θα κλείσουν οι πύλες του λιμανιού του Πειραιά και θα φρουρούνται σε συνεργασία λιμενικού -αστυνομίας ώστε να αποτρέψουν την αυριανή απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.