Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ «ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 29/6

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ! 
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

Τα τύμπανα του πολέμου έχουν ηχήσει. Οι καπιταλιστές, με πρόφαση την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, σαρώνουν τα δικαιώματα, κλέβουν τις κατακτήσεις, αρπάζουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε, μας στερούν την ίδια τη ζωή.
Κυβέρνηση – Κεφάλαιο – Κράτος με τη συνέργια της ΕΕ και του ΔΝΤ, προετοίμασαν και εξαπέλυσαν την πιο σκληρή αντεργατική επίθεση των τελευταίων 100 χρόνων. Ο στόχος τους δεν είναι άλλος από την αύξηση των κερδών τους, που θα έρθει μόνο μέσα από το τσάκισμα της εργατικής τάξης και τη μετατροπή της σε στρατό άνεργων και σκλάβων.
Έτσι μας θέλουν, όμηρους στα χέρια της εργοδοσίας μέχρι τα βαθιά γεράματα, άβουλα πιόνια στις ορέξεις τους, με τον εφιάλτη της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια μας, με μισθούς πετσοκομμένους και συντάξεις της πείνας.
Αφού χρησιμοποίησαν τα λεφτά των ταμείων μας επί δεκαετίες, για να χρηματοδοτήσουν τα έργα τους, τα οποία βάφτισαν «εθνική ανάπτυξη», αφού τα τζογάρισαν στις φούσκες του χρηματιστηρίου, τώρα μας λένε πως δε φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες μας. Το Κράτος βγάζει την ουρά του έξω, αποσύροντας τη συμμετοχή του από τη χρηματοδότηση, οι εργοδότες θα πληρώνουν λιγότερα κι από αυτά τα ελάχιστα που έδιναν και οι συντάξεις θα πέσουν κάτω από το 50% των σημερινών, δηλαδή στο ύψος της ελεημοσύνης των 360 ευρώ -για όσους λίγους κατορθώσουν να συμπληρώσουν 35 χρόνια ασφάλισης.
Αυτοί οι ίδιοι που διαμόρφωσαν το νέο εφιαλτικό εργασιακό τοπίο, τώρα εμφανίζονται ως σωτήρες.
Μας δουλεύουν! Τα μέτρα που επιβάλλουν, μόνο τους ίδιους μπορούν να σώσουν. Κι αν αυτός ο τρόπος σωτηρίας είναι μονόδρομος για τους καπιταλιστές και το σύστημά τους, ο μονόδρομος της εργατικής τάξης είναι η ανατροπή του συστήματος.

Να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους, να αντισταθούμε στον αντεργατικό οδοστρωτήρα.

Να οργανώσουμε την πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας. Να πάρουμε τις εργατικές οργανώσεις στα χέρια μας, να τις κάνουμε φρούρια των κατακτήσεων και κέντρα αγώνα για την αναμέτρηση με τους καπιταλιστές, μέσα από ζωντανές διαδικασίες και γενικές συνελεύσεις. Να τις μετατρέψουμε σε κύτταρα της αυριανής κοινωνίας, από φέουδα γραφειοκρατών, σφραγίδες φορέων της αστικής πολιτικής, γραφεία κομμάτων και πολιτικών οργανώσεων.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΝΟΜΩΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.