Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Σκληρή ανακοίνωση ΕΤΙΤΒΕ για τις εξελίξεις στο ανταποκριτικό γραφείο του τηλεοπτικού σταθμού «STAR» στη Θεσσαλονίκη

 «Δεν πίστευαν τα μάτια τους οι εργαζόμενοι στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του, ιδιοκτησίας Βαρδή Βαρδινογιάννη, τηλεοπτικού σταθμού ΣΤΑΡ όταν χτες το πρωί, 25 Ιουνίου 2010, πήγαν κανονικά την συνηθισμένη ώρα στην εργασία τους. Το θέαμα που αντίκρισαν κυριολεκτικά τους έκοψε την ανάσα. Άδεια ράφια και δημοσιογραφικά γραφεία, κονσόλες ξηλωμένες και όλος ο τεχνικός εξοπλισμός (κάμερες τρίποδα, φώτα, κονσόλες ήχου κλπ) να απουσιάζει.

Από τους εργάτες και τους υπευθύνους του σταθμού που στάλθηκαν από την Αθήνα και εκείνη την ώρα ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν με το μικρό Βανάκι στο οποίο τα είχαν φορτώσει όλα, πληροφορήθηκαν ότι το παράρτημα κλείνει και ότι είχαν εντολή να μεταφέρουν τον τεχνικό εξοπλισμό στην Αθήνα για αυτό και έπιασαν δουλειά από τα χαράματα.

Στην άμεση επικοινωνία που είχαμε με την Διοίκηση του Καναλιού πληροφορηθήκαμε ότι το παράρτημα ήταν ζημιογόνο και ότι αποφάσισαν να το κλείσουν. Στο ερώτημά μας τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτό, μας απάντησαν ότι μέχρι το μεσημέρι θα το μάθει ο καθένας χωριστά από τους προϊσταμένους του.

Πράγματι, μέχρι το μεσημέρι ανακοινώθηκε σε τρεις τεχνικούς και μία τηλεφωνήτρια ότι απολύονται, ενώ αργά το απόγευμα θυροκολλήθηκε η απόλυσή τους στην κατοικία τους.

Ρωτάμε τον ιδιοκτήτη του σταθμού κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, γιατί όλη αυτή η βιασύνη την στιγμή που οι απολυόμενοι δήλωσαν στο δικηγόρο ότι θα παραλάβουν τις απολύσεις τους από το γραφείο του την Δευτέρα. Δεν φτάνει ο άκομψος τρόπος που διαπίστωσαν ότι δεν τους χρειάζεστε πλέον, έπρεπε να υποστούν και αυτή την δημόσια διαπόμπεψη ώστε οι γυναίκες τους τα παιδία τους και οι γείτονες τους να δουν τον δικαστικό κλητήρα να κάνει την θυροκόλληση;

Ρωτάμε επίσης το κύριο Πάνο Κυριάκοπουλο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΣΤΑΡ, γενικό γραμματέα της ΕΙΤΗΣΕΕ, τι θα γίνουν οι υπόλοιποι έντεκα εργαζόμενοι του παραρτήματος; Θα περιμένουν και αυτοί καρτερικά τις απολύσεις τους; Ή να ακολουθήσουν την συμβουλή του κ Σταμάτη Μαλέλη προς τους τρεις δημοσιογράφους του να πάνε στα σπίτια τους να ξεκουραστούν προς το παρόν και να κοιμηθούν ήσυχοι, αυτός εγγυάται ότι δεν πρόκειται να απολυθούν.

Εμείς είμαστε σίγουροι όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο παράρτημα ότι θα απολυθούν μέχρι τον τελευταίο, και ότι ο στόχος του Σταθμού και του κ. Πάνου Κυριακόπουλου είναι η μετατροπή της μισθωτής σχέσης εργασίας που υπάρχει σήμερα σε άλλες ελαστικές σχέσεις και μορφές, όπως έλα όταν σε χρειάζομαι, η ασφάλισή σου είναι δικό σου πρόβλημα, ελάχιστη αμοιβή κλπ.

Δεν γνωρίζουμε αν η κυβέρνηση έχει σκοπό να χορηγήσει άδειες Εθνικής Εμβέλειας σε τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν διαθέτουν εγκαταστάσεις τουλάχιστον και στην Θεσσαλονίκη την στιγμή μάλιστα που υποχρεώνει τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς να έχουν εγκαταστάσεις (studio) σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών που καλύπτουν. ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ

Δηλώνουμε ότι αν δεν είναι στις προθέσεις της εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να το πετύχουμε, και ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας μέχρι την επαναπροσληψη των απολυθέντων συναδέλφων μας και την επαναλειτουργία του παραρτήματος του ΣΤΑΡ στην Θεσσαλονίκη

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.