Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ για ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ του ΚΚΕ 1918-55

Χωρίς κλιμάκωση του αγώνα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις του κεφαλαίου, κλιμάκωση που μπορεί να επιτευχθεί με πίεση από τα κάτω για εξαγγελία νέων απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικών ενωτικών συγκεντρώσεων-συλλαλητηρίων, απεργιακές κινητοποιήσεις που μόνιμα διασπώνται απ’ τους ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ για να βοηθηθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ευκολότερο πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Όλοι στους δρόμους στις ενωτικές συγκεντρώσεις



Η τριπλή κατοχή Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ που ακολούθησε τη χρεοκοπία του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού, καθιστά αδύνατη κάθε μέρα την επιβίωση της εργατικής τάξης με τα μέτρα του αισχρού κατοχικού «Μνημονίου»-λάστιχου, που διαρκώς επεκτείνονται. Η επίθεση στα πλαίσια του μνημονίου της ντροπής συνεχίζεται αμείωτη, με σειρά το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων και την ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και το ξεπάστρεμα των τελευταίων ασφαλιστικών δικαιωμάτων που είχαν διασωθεί. Σχετικά με το ασφαλιστικό η «τρόικα» και η κυβέρνηση υπηρέτης της, μειώνει σαρωτικά όλες τις συντάξεις κατά 30% που αν υπολογιστεί και η κλοπή στα δώρα που έχει προηγηθεί, τις οδηγεί σε τελική πραγματική μείωση πάνω από 40%. Ο εργάσιμος χρόνος για τα ψίχουλα που μένουν, γίνονται τα 40 πλήρη εργάσιμα χρόνια, οι γυναίκες που η έξτρα δουλειά τους στο σπίτι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η δεν έγιναν βήματα να ελαφρυνθεί, «εξισώνονται» χρονικά με τους άντρες στα 65 χρόνια , την ώρα που μόνο εξίσωση μισθών δεν υπάρχει. Τα «βαρέα και ανθυγιεινά» που παραμένουν σε καθεστώς αίσχους καταργούνται στην ουσία ολοκληρωτικά, αφήνοντας το στίγμα της ντροπής να μην έχουν υπαχθεί ποτέ σε αυτά, κατηγορίες όπως οι νοσηλευτές!

Με το κατεπείγον νομοσχέδιο που ετοιμάζεται για ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι, οι απολύσεις αφήνονται στην ουσία ολοκληρωτικά ελεύθερες, (ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕΧΡΙ 30 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, δηλαδή για το 70% του συνόλου της χώρας) μέχρι το 4-5% του συνόλου των εργαζόμενων κάθε μήνα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και η ισχνή αποζημίωση πετσοκόβεται στο μισό και δίνεται σε δόσεις. Με αυτή τη ρύθμιση- απαίτηση των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων καπιταλιστών, εργαζόμενος με 10 χρόνια δουλειά, πετάγεται στο δρόμο με χαρτζιλίκι της ντροπής 3 μηνών σταδιακά! Είναι περιττό να αναφέρουμε πως καμία απόλυση δεν θα μπορεί πια να αμφισβητηθεί από τον εργαζόμενο, μέσω της – έτσι κι αλλιώς ελεγχόμενης από τους καπιταλιστές – «διαιτησίας».

Η πείνα για την εργατική τάξη είναι εδώ και είναι επιδεινούμενη αφού τα επαίσχυντα μέτρα είναι μέτρα ύφεσης που θα επιταχύνουν συνεχώς την εργατική εξαθλίωση, ιδιαίτερα όσων είναι χωρίς δουλειά, με την ακρίβεια να γιγαντώνεται, χωρίς καμία ασφαλιστική παροχή να έχει μείνει όρθια, σε λίγο μαζικά χωρίς στέγη. Αξίζει να σημειωθεί πως κόντρα στα χονδροειδή κυβερνητικά ψέματα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών- Δανειοληπτών, στα δικαστήρια καταγράφεται αύξηση έως και 110% στις κατασχέσεις από τράπεζες το τελευταίο εξάμηνο.

Η κυβέρνηση προωθεί, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει, με ταχείς ρυθμούς την ψήφιση του νομοσχεδίου έκτρωμα για το Ασφαλιστικό που ισοπεδώνει τα πάντα, ολοκληρώνοντας την επίθεσή της στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού.

Σ΄ αυτή τη γενικευμένη αντεργατική επίθεση των «τρόϊκα»-κυβέρνησης η εργατική τάξη πρέπει ν’ απαντήσει με δυνάμωμα και κλιμάκωση των αγώνων, με μαζικές ενωτικές κινητοποιήσεις. Όμως η ταχτική των ρεφορμιστών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι απλά η κήρυξη σποραδικά κάποιων απεργιών, κάτω απ’ την πίεση των μεγάλων προβλημάτων και την αγανάκτηση των εργαζομένων, τακτική που κάθε άλλο παρά συμβάλλει στην κλιμάκωση του αγώνα. Χωρίς κλιμάκωση του αγώνα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις του κεφαλαίου, κλιμάκωση που μπορεί να επιτευχθεί με πίεση από τα κάτω για εξαγγελία νέων απεργιακών κινητοποιήσεων και μαζικών ενωτικών συγκεντρώσεων-συλλαλητηρίων, απεργιακές κινητοποιήσεις που μόνιμα διασπώνται απ’ τους ρεφορμιστές του ΠΑΜΕ για να βοηθηθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο ευκολότερο πέρασμα των αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.