Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να αποφυλακιστεί ο Σίμος Σεϊσίδης ζητά η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

Την αποφυλάκιση του Σίμου Σεϊσίδη, ο οποίος στις 3 Μαΐου πυροβολήθηκε στο πόδι, συνελήφθη και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος και βαρύτατα τραυματισμένος, από τις 28 Μαΐου μάλιστα και ακρωτηριασμένος από το μηρό και κάτω, ζήτησε η Πρωτοβουλία αλληλεγγύης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την περασμένη Πέμπτη στην ΕΣΗΕΑ. 
Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε η απόφαση των γιατρών του Ευαγγελισμού να δώσουν εξιτήριο την προηγούμενη εβδομάδα στον Σίμο Σεϊσίδη επιτρέποντας τη μεταφορά του στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, τέσσερις μόλις εβδομάδες μετά τον ακρωτηριασμό του και πριν ακόμα ξεκινήσει η αποκατάσταση του ποδιού του με τεχνητό μέλος. 
Ύστερα από πιέσεις και τις αντιδράσεις κάποιων γιατρών η μεταφορά ανεστάλη μέχρι να δοθεί νευρολογικά και ψυχολογικά, εκτός από ορθοπεδικά, το «οκ» για τον εγκλεισμό του Σ. Σεϊσίδη στον Άγιο Παύλο. 
Για την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος του Σεϊσίδη, Κ. Παπαδάκης, ο οποίος τόνισε ότι το βράδυ της σύλληψης ένας άνθρωπος πυροβόλησε τραυματίζοντας βαριά έναν άλλο άνθρωπο, ο οποίος είχε γυρίσει την πλάτη του και προσπαθούσε να διαφύγει με τα πόδια, παρ’ όλα αυτά σήμερα ο πρώτος, ο αστυνομικός Παναγιώτης Μπόκος, παραμένει αδίωκτος, ενώ ο δεύτερος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας! 
Ζήτησε την παύση της προφυλάκισης του Σίμου Σεϊσίδη, καθώς καμία φυλακή δεν μπορεί να προσφέρει συνθήκες κατάλληλες για μερική έστω αποκατάσταση της υγείας του, ενώ ο ίδιος δεν είναι σε θέση να κινηθεί πόσω μάλλον να διαφύγει.
Ο Γ. Μπανιάς μίλησε για κράτος αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, ανάλγητο σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο όχι μόνο έχει επιδοθεί σε κυνήγι μαγισσών αλλά αρνείται ακόμα και τη στοιχειώδη περίθαλψη στον, κρατούμενο πια, Σίμο Σεϊσίδη, περιέγραψε τις τραγικές συνθήκες στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο έχει κατ’ επανάληψη επισκεφθεί ως βουλευτής και δήλωσε ότι στην παρούσα συγκυρία, όπου ο έλεγχος και η καταστολή αυξάνονται καθημερινά, όλοι οι πολίτες δεν μπορούν παρά να είναι ανήσυχοι. 
Ο Ν. Μανιός τοποθετήθηκε ως γιατρός για την κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ασθενή με την παρουσία της αστυνομίας μέσα στα χειρουργεία και τις εντατικές, διαπίστωσε την υποχώρηση της ευαισθησίας και της προσήλωσης στην ιατρική δεοντολογία και κάλεσε τους συναδέλφους του να περισώσουν, έστω και αυτή τη στιγμή, την αξιοπρέπεια του κλάδου τονίζοντας ότι «τα βήματα της υποχώρησης δεν έχουν τελειωμό».
Ο Κ. Μαζοκόπος χαρακτήρισε εκδικητική τη μεταχείριση του Σίμου Σεϊσίδη καθώς και τη βιασύνη για τη μεταφορά του στον Άγιο Παύλο, όπου η νοσηλεία είναι έννοια ψευδεπίγραφη, όπως και ο ίδιος είναι σε θέση να γνωρίζει, και τόνισε ότι στον Σίμο έχει επιβληθεί ήδη μια βαριά και μόνιμη σωματική ποινή (πέρα και έξω από κάθε σύγχρονη δικαιική πρακτική) με έναν άδικο και αναίτιο πυροβολισμό και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στην περαιτέρω ποινική του μεταχείριση –οποιαδήποτε άλλη απόφαση από την αποφυλάκισή του, είπε κλείνοντας, δεν θα γίνει αποδεκτή.
Τελευταία κλήθηκε να τοποθετηθεί η, ορισμένη ως παρατηρήτρια από την οικογένεια Σεϊσίδη, ορθοπεδικός κ. Πασπάτη, η οποία δήλωσε ότι παρακολουθεί με θλίψη την πορεία της υγείας του και δεν μπορεί να φανταστεί πώς αυτή θα εξελιχθεί μέσα στη φυλακή. Μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής ο Σίμος Σεϊσίδης παρέμενε στον Ευαγγελισμό, ωστόσο όλοι εκτιμούν ότι η μεταφορά του είναι θέμα ημερών, καθώς και οι τελευταίοι γιατροί που τον κρατούν στο νοσοκομείο δέχονται ισχυρές πιέσεις.
Η ΕΙΝΑΠ, οι ενώσεις δικαιωμάτων, οι βουλευτές της αριστεράς, οι οργανώσεις, οι ανήσυχοι πολίτες, όλοι, πρέπει να μιλήσουν και μάλιστα δυνατά για να φτάσει η φωνή τους στα βουλωμένα αυτιά των στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης. Και η ώρα είναι τώρα, αλλιώς η υπόθεση του Σίμου Σεϊσίδη, εκτός από μία ακόμα υπόθεση αναρχικού κρατουμένου, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στη βαρβαρότητα που μας απειλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.