Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Να φτάσει παντού το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού!


Η μεθαυριανή απεργία είναι μια κρίσιμη μάχη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας, τη συνέχεια του αγώνα, το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος


Η αγωνία της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και όλων των συνεταίρων τους να επιβάλουν με κάθε τρόπο μέσω της προπαγάνδας τους την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες λαϊκές αντιδράσεις μαρτυρά και τη σημασία αλλά και την κρισιμότητα της μεθαυριανής απεργίας. Καταρχήν γιατί πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη για την εξέλιξη των αγώνων καμπή:


-- Για να σταθεροποιηθούν τα βήματα που εδώ και μήνες γίνονται στην κινητοποίηση εργατικών μαζών, να στεριώσουν οι δεσμοί που δημιουργούνται με τα ταξικά συνδικάτα, πρέπει να σπάσουν τα μούτρα τους οι μηχανές παραπλάνησης της πλουτοκρατίας που δουλεύουν στο φουλ για να υποτάξουν τις λαϊκές συνειδήσεις και να ταυτίσουν το συμφέρον του εργάτη με το συμφέρον των μονοπωλίων. Οι επικοινωνιακοί ελιγμοί, το θέατρο των «καλών» και «κακών» ΠΑΣΟΚων, οι δήθεν διαπραγματεύσεις με την τρόικα για «ελαφρότερα» μέτρα μαρτυρούν ότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να διασφαλίσει τη λαϊκή συναίνεση. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασαν στο σημείο να αναθέσουν σε συγκεκριμένη εταιρεία επικοινωνίας (CIVITAS) την καθαγίαση των μέτρων, προσφέροντάς της μάλιστα 10.000 ευρώ το μήνα μόνο για να αποδελτιώνει τα ελληνικά δημοσιεύματα που αναφέρονταν στα νέα οικονομικά μέτρα.

-- Παρά την ένταση της τρομοκρατίας και τους πολύμορφους μηχανισμούς που επιστρατεύει το κεφάλαιο, για να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς, αναπτύσσονται ταξικοί αγώνες μέσα από τους οποίους γαλουχούνται νέοι αγωνιστές, ατσαλώνονται συνειδήσεις, αναδεικνύονται πρωτοπόροι εργάτες. Σήμερα η εργατική τάξη και πρέπει και μπορεί  να ετοιμαστεί για τις νέες, ακόμα πιο σκληρές μάχες που ανοίγονται μπροστά της. Ηταν μόλις πριν δέκα μέρες που μέσα σε εργατική διαδήλωση εντοπίστηκε ασφαλίτης σε εντεταλμένη υπηρεσία. Την Τρίτη ακόμα μια απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική. Ενώ την περασμένη Τετάρτη εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης εναντίον πρωτοπόρων συνδικαλιστών, αφού πρώτα ο μαζικός αγώνας των ναυτεργατών είχε αχρηστεύσει κάθε άλλο μηχανισμό εφοπλιστών και αστικού κράτους και με τη συνευθύνη της κυβέρνησης είχαν καταφύγει ξανά στην καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.