Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010

Μετάφραση ανακοίνωσης της αναρχικής κομμουνιστικής οργάνωσης Common Cause για τις βίαιες μαζικές συλλήψεις στο Τορόντο του Καναδά.

 Λευτεριά στους 600 του Τορόντο!

27 Ιουνίου 2010

Ζούμε σε ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα που είναι βασισμένη στη βία, την εκμετάλλευση των εργατών, τη καταστροφή του περιβάλλοντος, το πόλεμο, τις ρατσιστικές δολοφονίες από την αστυνομία, τη πείνα και τους αστέγους, τη καταπάτηση δικαιωμάτων γης και αυτοδιεύθυνσης στους ιθαγενείς λαούς, τη κλοπή πρώτων υλών από το Τρίτο Κόσμο και τη πώληση όπλων σε δικτατωρικά καθεστώτα. Αυτό το σαββατοκύριακο, αυτή η σιωπηλή βία συνέχισε με τις συναντήσεις των G8 και G20 . Οι αρχηγοί των G20 συμφώνησαν να μειώσουν στο μισό τα εθνικά τους ελλείματα μέχρι το 2013. Οι μειώσεις χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, των κοινωνικών υπηρεσιών και των νοσοκομείων σίγουρα θα συνεχίσει πίσω από τις πλάτες των εργατών και των φτωχών.

Στους δρόμους του Τορόντο η αστυνομία μας θύμισε πόσο εύκολα το κράτος χρησιμοποιεί ομή βία. Οι διαδηλωτές που καθόντουσαν στους δρόμους αυτό το πρωί σε υποστήριξη των φυλακισμένων χτυπήθηκαν βίαια με γκλομπ, snatch squads και πλαστικές σφαίρες από τους αστυνομικούς. Άλλοι χτυπήθηκαν από ΜΑΤ και συννελήφθησαν, ενώ τους έλεγαν οτι πρέπει να φύγουν. Άνθρωποι που κοιμόντουσαν στο σπίτι τους απειλήθηκαν με όπλα και τους πήραν αργά τη νύχτα.

Μέχρι σήμερα 600 άτομα έχουν συλληφθεί. Πολλοί έχουν χτυπηθεί. Τους έβγαλαν τα ρούχα για σωματικό έλεγχο και τους κρατάνε σε κελιά, με μεγάλες καθυστερήσεις στην εύρεση νομικής βοήθειας, ενώ αρνήθηκαν διερμηνέα νοηματικής γλώσσας σε ένα κουφό άντρα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και δημοσιογράφοι εμπορικών ή ανεξάρτητων μέσων καθώς και 200 άτομα, πολλά απο τα οποία είναι κάτοικοι της περιοχή, που τα κύκλωσαν οι αστυνομικοί για τέσσερις ώρες ενώ έβρεχε. Έτσι αντιμετωπίζει το κράτος όποιον δείχνει αντίσταση.

Η Common Cause εκφράζει την αλληλεγγύη της σε όλους τους συλληφθέντες και τους χτυπημένους από την αστυνομία. Ως αναρχικοί κομμουνιστές, είμαστε εναντίων της κρατικής βίας. Αν και η βία στους δρόμους μπορεί να μειωθεί μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, η αστυνομία δεν θα φύγει: θα μείνουν στο Τορόντο ή θα επιστρέψουν στο Χάμιλτον, το Μοντρεάλ, το Βανκούβερ ή το Καλγκαρί.

Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε στα μέτρα λιτότητας και άλλες πολιτικές που μας εκμεταλλεύονται και μας καταπιέζουν στις καθημερινές μας ζωές. Ενώ η βία στους δρόμους σήμερα χτύπησε εμάς στο Τορόντο, η βία του κράτους συνεχίζει σε όλο το κόσμο. Η βία του καπιταλιστικού κράτους δεν θα σταματήσει με το πέρας της συνάντησης των G20, ούτε και η αντίστασή μας. Είμαστε με τους συλληφθέντες στο Τορόντο, με τους διαδηλωτές, με αυτούς σε όλο το κόσμο που συνεχίζουν να παλεύουν για συλλογική απελευθέρωση.

Λευτεριά στους 600 του Τορόντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.