Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Aνακοίνωση του ΝΑΡ για την απεργία των ναυτεργατών

 Κάτω τα χέρια από τους εργατικούς αγώνες.
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καταδικάζει την πρωτοφανή επίθεση της κυβέρνησης, των ΜΜΕ και του εφοπλιστικού-τουριστικού κεφαλαίου απέναντι στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών που μάχονται ενάντια στην κατάργηση του καμποτάζ, ενάντια στη συνολική επιδρομή του κεφαλαίου. Η συντονισμένη τρομοκρατία των κυρίαρχων κύκλων και η πασιφανής προσπάθειά τους να ενεργοποιήσουν αντανακλαστικά κοινωνικού αυτοματισμού των «απλών ταξιδιωτών» ενάντια στους απεργούς πέφτει για μια ακόμη φορά στο κενό.
Ο πανεργατικός ξεσηκωμός απέναντι στο αντιδραστικό μνημόνιο και το αντεργατικό σφαγείο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ και η προοπτική κλιμάκωσης του απεργιακού μετώπου είναι αυτό που τρομάζει τη μαύρη συμμαχία κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ - κεφαλαίου. Γι’ αυτό κηρύσσουν παράνομες τις απεργίες, μηνύουν συνδικαλιστές, πνίγουν με χημικά τις διαδηλώσεις, ενεργοποιούν όλους τους χαφιέδικους και προβοκατόρικους μηχανισμούς απέναντι στο κίνημα, επιβάλουν τον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Τα «δάκρυά» τους για τον τουρισμό που καταστρέφεται και τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται, είναι ίδια με τον «πόνο» του Λοβέρδου και του πρωθυπουργού για τον εργασιακό μεσαίωνα που προωθούν. Κροκοδείλια και κυνικά. Εξοργίζουν παρά πείθουν.
Η επιβολή της χούντας των "αγορών" και της εκμετάλλευσης είναι η ουσία του περιβόητου Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το κεφάλαιο και η κυβέρνηση καταργούν κάθε έννοια δημοκρατίας. Ας μην ζητούν από τους εργαζόμενους λοιπόν «να σεβαστούν τη νομιμότητα», όταν οι ίδιοι παραβιάζουν νόμους και συντάγματα που υποτίθεται ότι υπηρετούν, όταν ακόμη και αυτό το κοινοβούλιο απλώς επικυρώνει τις αποφάσεις του διαβόητου Μνημονίου. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα και την κλιμάκωση της επίθεσης, ο λαός θα απαντήσει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε ψευδαισθήσεων ούτε αναμονής. Τα μέτρα ή θα περάσουν και θα βάλουν την ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα ή θα ανατραπούν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Με την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων. Ενάντια σε λογικές ταξικής συνεργασίας και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Με κέντρο την δημοκρατία της εργατικής βάσης, και των γενικών συνελεύσεων και όχι την κομματική - μικροπαραταξιακή ιδιοποίηση των απεργιών και του κινήματος. Με την κοινή δράση και τον συντονισμό όλων των εργατικών συλλογικοτήτων και συνδικάτων που θέλουν να αγωνιστούν για την ανατροπή της αντεργατικής καταιγίδας.
- Κάτω τα χέρια από την ελευθερία συλλογικής έκφρασης των συνδικάτων και των μαζικών φορέων.
- Κάτω τα χέρια από τα εργατικά δικαιώματα και την ελευθερία της συλλογικής δράσης.
- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας, της διαδήλωσης και της διεκδίκησης συλλογικών συμβάσεων.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΡΓΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!

Αθήνα, 24 Ιούνη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.