Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΠΟΥΖΙΑΡΙΤΗ

Ο καλύτερος τρόπος περιορισμού των ελευθεριών και νομοθετικής επισφράγισης της περαιτέρω καταστολής του κοινωνικού συνόλου ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι η δημιουργία ενός εσωτερικού εχθρού. Η καταστρατή γηση κάθε δικαιώματος και κάθε αξιοπρέπειας είναι μέσα στους τρόπους εφαρμογής της “δημοκρατίας” τους (sic). 
Ο ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥΖΙΑΡΙΤΗΣ είναι ο τελευταίος συλληφθέντας από τον Δεκέμβρη του 09’ που βρίσκεται έγκλειστος στα ελληνικά κολαστήρια αναίτια και χωρίς καμιά αιτιολόγηση. Το κράτος τον κρατά δέσμιο, λάφυρο της εκδικητικότητας τους. Ένα ακόμη θύμα όλης της αυθαιρεσίας και της δικτατορικής συμπεριφοράς του ξοφλημένου κράτους απέναντι στους πολίτες του. Παρακάτω παραθέτουμε το γράμμα του ίδιου που εξηγεί ακριβώς όλη την συκοφαντία που άσκησε το κράτος.

"Σήμερα, στις 17 Ιουνίου 2010, μετά από 6 ½ μήνες προφυλάκισης, για αδικήματα που δεν διέπραξα, πληροφορήθηκα την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που απέρριψε για 2η φορά την αίτησή μου για άρση της προφυλάκισης. Κατηγορήθηκα ότι στις 6 Δεκέμβρη του 2009  θλιβερή επέτειος απ’ τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου  ήμουν επικεφαλής ομάδας κουκουλοφόρων, η οποία δρούσε από το χώρο του ΑΠΘ Θεσσαλονίκης και συγκρούονταν με δυνάμεις καταστολής.
Αντίφαση 1η΄ : Παρότι φέρομαι ως επικεφαλής ομάδας κουκουλο- φόρων δεν υπάρχει πειστήριο κουκούλας ούτε κατηγορία σύμφωνα με τον περίφημο κουκουλονόμο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, αναγνώρισαν τον επικεφαλή της ομάδας κουκουλοφόρων κατά την έξοδο του απ’ το Πανεπιστήμιο εξαιτίας του χαρακτηριστικού του κουρέματος. 
Αντίφαση 2η : Αυτό συνεπάγεται ότι ο επικεφαλής της ομάδας των κουκουλοφόρων όντας ο ίδιος «ασκεπής» και ακάλυπτος κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων παρόλο το χαρακτηρι- στικό του κούρεμα, αμέριμνος και αφελής κίνησε για την επι- στροφή στο σπίτι του. Με κατηγόρησαν για «κατοχή εκρηκτικών υλών». 
Αντίφαση 3η : Δεν υπάρχει πειστήριο που να αποδεικνύει την παραπάνω κατηγορία (σακίδιο με μολότοφ). Είναι γνωστή η τακτική της αστυνομίας να ενοχοποιεί διαδηλωτές «φορτώ- νοντας» τους «ορφανά» σακίδια με σκοπό να δικαιολογήσουν συλλήψεις. Στην περίπτωση μου η αστυνομία δεν κράτησε ούτε τα «προσχήματα» (πιθανόν δεν υπήρχε κάποιο σακίδιο με μολότοφ διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή). 
Είμαι κάτοικος Αλεξάνδρειας Νομού Ημαθίας και δεν εμπλέκομαι ούτε έχω εμπλακεί σε καμία πολιτική ομάδα είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Ημαθία. Η σύλληψή μου έγινε όταν απομακρυνόμουν από το χώρο των Πανεπιστημίων και κατευθυνόμενος προς το σιδηροδρομικό σταθμό για να επιστρέψω στον τόπο μου, τη στιγμή που επικρατούσε απόλυ- τη ηρεμία εντός και εκτός Πανεπιστημίου. Ο λόγος που βρισκόμουν στο χώρο των Πανεπιστημίων είναι η φιλική σχέση που διατηρώ με δύο φοιτήτριες του Α.Π.Θ. που είναι και οι βασικοί μάρτυρες για την υπόθεσή μου. Κατέθεσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχω καμία σχέση με όσα με κατηγορούν, αλλά η κατάθεσή τους θεωρήθηκε λιγότερο αξιόπιστη από την κατάθεση των αστυνομικών που μου προσάπτουν ψευδές κατηγορητήριο. Εκτός του ότι κρατούμαι αδίκως στη φυλακή, όντας θύμα του υπερβάλλοντα ζήλου απ’ την πλευρά των δυνάμεων καταστολής ώστε να δικαιολογήσουν την ύπαρξη και το έργο τους, με μοναδικά στοιχεία ότι βρισκόμουν στο λάθος μέρος τη λάθος ώρα και με “λάθος” κόμμωση, στις επανειλημμένες αιτήσεις μου για άρση της προφυλάκισης που υπέβαλα ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο με συνεχή βουλεύματα τις απέρρι- πτε στον βωμό της αποτροπής της εκ νέου τέλεσης παρό- μοιων “κακουργημάτων” από μέρους μου. Το κλίμα μετά τις επανειλημμένες αστοχίες της Ελληνικής Αστυνομίας (“τα σαμπουάν που έγιναν μολότοφ”, “Φοιτητής με τις πυτζάμες”, “πράσινα παπούτσια”, “Ζαρντινιέρα” κ.α.) θεωρώ ότι είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα - ιδίως μετά την κατάθεση μήνυσης για τον άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκα κατά τη σύλληψή μου τη συστηματική προσπάθεια από το μέρος των αστυνομικών και δικαστικών αρχών κατασυκοφάντησής μου, ώστε να αποδείξουν ότι η αστυνομία και η δικαιοσύνη δεν έκανε άλλη μία φορά “λάθος”. Αγνόησαν ακόμα και το σοβαρό γεγονός ότι ως πρώην τοξικοεξαρτημένος παρακολουθούσα πρόγραμμα απεξάρτησης, το οποίο μετά τη φυλάκισή μου μοιραία διακόπηκε, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος υποτροπιασμού, καθώς στις φυλακές δεν υπάρχει καμία υποστήριξη ή πρόγραμμα . Ενόψει όσων εκτέθηκαν, δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνο το ίδιο μου το σώμα. Όσοι άδικα φυλακιστήκαν, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, όσοι έζησαν την «απομόνωση» εντός και εκτός των τειχών, όλοι όσοι αντιλαμβάνονται τα σημάδια των καιρών και όσοι αγωνίζονται για ένα δίκαιο κόσμο, είναι αυτοί που θα με κατανοήσουν, θα μου συμπαρασταθούν και θα με δικαιώσουν. 
Από τώρα τους ευχαριστώ." 
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΟΥΖΙΑΡΙΤΗΣ 
Δικαστικές Φυλακές Διαβατών. 

Η προσπάθεια καταστολής που ξεκίνησαν μας αφορά όλους και πρέπει να μας βρει πεισματικά απέναντι τους, όλους εμάς που υπερασπιζόμαστε την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 

Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕΙ, ΜΟΝΟ ΤΑ ΔOΝΤΙΑ ΤΗΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ. Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΙ. 

Αυτόνομο Κοινωνικό Στέκι Baruti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.