Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

 Η Επιτροπή κατοίκων συνεχίζοντας την δράση της και τις διεκδικήσεις της για την αναβάθμιση της Ακαδημίας του Πλάτωνα και της ευρύτερης περιοχής οργανώνει εκδηλώσεις στο Πάρκο με ελεύθερη είσοδο.
Ομάδες Νέων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς στηρίζοντας την πρωτοβουλία για ποιότητα ζωής.
ΙΟΥΝΙΟΣ 2010
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/ 6/ 10 ΩΡΑ 20.30
Προβολή Ντοκιμαντερ ''Ενα καράβι για τη Γάζα''
Στην πλατεία του Πλάτωνα (Τηλεφάνους και Πλάτωνος) θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ “Γάζα Ερχόμαστε”, το οποίο βραβεύθηκε στο φετινό φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και είχε ως θέμα την επιτυχημένη αποστολή “Free Movement Gaza” το 2008.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Νασίμ Αλατρά (που είχε την δημοσιογραφική επιμέλεια του ντοκυμαντερ) και την Κατερίνα Θεοχαροπούλου, μέλος της “Free Gaza” που ήταν στο πλοίο ΣΦΕΝΔΟΝΗ (Κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Ακαδημίας Πλάτωνος)

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/ 6/ 10 ΩΡΑ 19.00
Μουσική Quilombo SABA - SABA REGE
Μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα
(από την είσοδο Τηλεφάνους και Μοναστηρίου)
Ελάτε να απολαύσετε ένα μουσικό ταξίδι στην πανέμορφη και εξωτική BAHIA της Βραζιλίας σε ρυθμούς samba reggae και samba afro
με την δεκαμελή μπάντα αφροβραζιλιάνικων κρουστών QUILOMBO BLOCO AFRO. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το 2004.
Λειτουργούν τμήματα μουσικής διδασκαλίας, τα οποία περιλαμβάνουν
samba batucada και samba reggae. Επίσης, λειτουργούν και δύο τμήματα χορού.
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/ 6/ 10 ΩΡΑ 12.00 ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα
(από την είσοδο Τηλεφάνους και Μοναστηρίου)
Χαριστικό και ανταλλακτικό παζάρι
Ανοίγοντας ντουλάπες και συρτάρια, όλοι συνειδητοποιούμε πόσα πράγματα δεν χρειαζόμαστε. Μπορούμε να τους δώσουμε μια δεύτερη ζωή, απλά ανταλλάζοντας τα! Μπορείτε να δώσετε και να πάρετε, να δώσετε χωρίς να πάρετε και, φυσικά, να πάρετε χωρίς να δώσετε! Θα σας δούμε όλους εκεί.
TETAΡTH 16 / 6/ 10 ΩΡΑ 19.30
Στην πλατεία του Πλάτωνα (Τηλεφάνους και Πλάτωνος)
«Εργασιακές σχέσεις και κοινωνική αν- ασφάλιση»
Συζήτηση για τα μέτρα που πλήττουν τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα. Συμμετέχουν συνδικαλιστές από τους εκπαιδευτικούς και τους επισφαλώς εργαζόμενους.
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/ 6/ 10 ΩΡΑ 19.30
Στην πλατεία του Πλάτωνα (Τηλεφάνους και Πλάτωνος)
«Kαλλικράτης»
Συζήτηση για το νέο νόμο «Καλλικράτης» και τις αλλαγές που φέρνει στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συμμετέχουν συνδικαλιστές από τους ΟΤΑ, ενώ έχουν καλεστεί και οι δημοτικές παρατάξεις της Αθήνας.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/ 6/ 10 ΩΡΑ 20.30
Προβολή παιδικής ταινίας
Μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα (από την είσοδο Τηλεφάνους και Μοναστηρίου)
«Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ»
Είκοσι χιλιάδες χρόνια πριν. Η εποχή των παγετώνων έχει αρχίσει.
Η Γη είναι ένας θαυμαστός κόσμος γεμάτος κινδύνους. Προκειμένου να αποφύγουν το κρύο, τα μεγαλοπρεπή πλάσματα του πλανήτη – και μερικά μικρά και νωθρά – μεταναστεύουν προς το νότο. Μοναδικές εξαιρέσεις είναι ένα μαλλιαρό μαμούθ που απαντά στο όνομα Μάνι και του αρέσει να κάνει πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένας γιγάντιος βραδύποδας που τον λένε Σιντ, ο οποίος απολαμβάνει να μην κάνει τίποτα...Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/ 6/ 10
Μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα (από την είσοδο Τηλεφάνους και Μοναστηρίου)
ΩΡΑ 19.00 Magic Happens. Θέατρο δρόμου και δράσεις για παιδιά από τους καλλιτέχνες της Magic happens productions
Η Magic happens productions κάνει πρώτη εμφάνιση το 1997, προσθέτοντας έτσι τη δική της πινελιά στο χώρο του θεάματος και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.
ΩΡΑ 20.00 Μουσικό συγκρότημα "ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ"
Οι ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ... δεν έχουν καμιά γνώμη για τον εαυτό τους ότι είναι εξειδικευμένοι, διαφορετικοί από τους άλλους ανθρώπους και τους αρέσει να παίζουν εκφραζόμενοι, πότε μουσική, πότε χαρακτική, πότε παιχνίδια πόλης, πότε οτιδήποτε άλλο
Οι ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ, είναι και μουσική μπάντα, έχουν πάρει μέρος σε φεστιβάλ αυτοσχεδιασμού, έχουν κάνει happenings συνδυάζοντας ηλεκτρονικά και ακουστικά όργανα, αλλά πάντα στα πλαίσια συναυλιών. Δηλαδή συνδυασμός δρώμενων και μουσικής
ΚΥΡΙΑΚΗ 27 / 6/ 10 ΩΡΑ 13.00
Μέσα στο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα (από την είσοδο Τηλεφάνους και Μοναστηρίου)
Συλλογική κουζίνα.
Οι κάτοικοι και όχι μόνο έρχονται στο πάρκο με τα φαγητά τους, δοκιμάζουν όλοι απ όλα και προσπαθούν να αποφορτιστούν από την καθημερινότητα και να χαρούν την ηρεμία που προσφέρει το πράσινο και η θετική ενέργεια του Πάρκου της Ακαδημίας του Πλάτωνα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Πληροφορίες:
Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.