Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010

ΟΛΜΕ: Προαναγγέλλει κινητοποιήσεις

«Θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ με τη σημερινή της εισήγηση για την δράση του κλάδου από το Σεπτέμβριο, που αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Όπως επισημαίνεται από τους καθηγητές, ένας από τους στόχους τους θα είναι η συγκρότηση κοινού μετώπου με την Ομοσπονδία των δασκάλων και νηπιαγωγών με στόχο την αλλαγή της κυβερνητικής πολιτικής.

Συγκεκριμένα οι καθηγητές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι: «Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας. Στόχος μας επίσης θα είναι ο συντονισμός της δράσης μας με όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα. Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού».

Τα αιτήματα που προβάλει από τώρα η ΟΛΜΕ είναι, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, στο 5% του ΑΕΠ, καμία περικοπή μισθού επιδομάτων κλπ. Προαναγγέλλουν τέλος, ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης και καταλήγουν τονίζοντας χαρακτηριστικά: «στόχος είναι η οργάνωση παρατεταμένου απεργιακού αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.