Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η δολοφονία συνεχίζεται

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαίου, στις 4:50 , ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού, επιβαίνοντας σε ελικόπτερα και φουσκωτά σκάφη επιτέθηκαν ενάντια στα πλοία του Στόλου της Ελευθερίας, κάνοντας χρήση πραγματικών πυρών. Το αποτέλεσμα της πειρατικής αυτής επίθεσης, που έγινε σε διεθνή χωρικά ύδατα ήταν η δολοφονία 19 ακτιβιστών (τόσους έχει παραδεχτεί μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός) και περισσότεροι από 50 τραυματίες. Παραβιάζοντας απρόκλητα για ακόμα μια φορά το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας οι ισραηλινοί στρατιώτες επιβεβαίωσαν τον πραγματικό ρόλο του κράτους – τρομοκράτη του Ισραήλ, που παίρνει ολοένα πιο επικίνδυνες διαστάσεις αδιαφορώντας για τη διεθνή κατακραυγή ενάντια στις πολιτικές εξόντωσης του παλαιστινιακού λαού. Για το Ισραήλ και τους συμμάχους του οποιοσδήποτε αμφισβητεί την επικυριαρχία του στο χώρο της Μέσης Ανατολής θεωρείται τρομοκράτης, ακόμα και οι ακτιβιστές από 50 χώρες που αψήφησαν τις όποιες απειλές και προσπάθησαν να μεταφέρουν τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους εξαθλιωμένους κατοίκους της λωρίδας της Γάζας που εδώ και χρόνια υφίσταται την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το εμπάργκο σε τρόφιμα και φάρμακα, τον εξευτελισμό και την ταπείνωση ως και τις καθημερινές δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό κατοχής.

Η έκβαση της στρατιωτικής επιχείρησης «αποτροπής» του Στόλου της Ελευθερίας που κατέληξε στη σφαγή άοπλων ανθρώπων – όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο – δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς οι υπόλοιποι ακτιβιστές βρίσκονται όμηροι στα χέρια του ισραηλινού κράτους και έχουν ήδη γίνει αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης και διπλωματίας. Η διεθνής κοινότητα, η ΕΕ, ο ΟΗΕ και κράτη από όλο τον κόσμο (κυρίως εκείνα από τα οποία προέρχονται οι ακτιβιστές) ζήτησαν τη διεξαγωγή "πλήρους έρευνας" των ισραηλινών αρχών για τις συνθήκες της αιματηρής επιδρομής καθώς και το άνευ όρων άνοιγμα του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα στην ανθρωπιστική βοήθεια και τις εμπορικές συναλλαγές. Ακόμη το τουρκικό κράτος ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στο Ισραήλ ζητώντας εξηγήσεις.

Ωστόσο, εδώ και χρόνια που εξελίσσεται η γενοκτονία των παλαιστινίων δεν αμφισβητείται στην ουσία ο ολοκληρωτισμός που επιβάλλει το σιωνιστικό καθεστώς, πέρα από το καθαρά επικοινωνιακό επίπεδο του δήθεν ανθρωπισμού, τώρα όμως που οι νεκροί δεν είναι παλαιστίνιοι αλλά ευρωπαίοι, τούρκοι κ.α. οι αντιδράσεις και η ευαισθησία σε επίπεδο κρατών εντείνονται και παίρνουν διαστάσεις. Πέρα από τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν οι κρατούντες παίζεται το πολιτικό παιχνίδι της γεωστρατηγικής και της κυριαρχίας. Σε πλήρη αντίθεση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη νομιμότητα δημιουργείται η ψευδεπίγραφη εντύπωση των ευθυνών και της επιβολής κυρώσεων στο ισραηλινό κράτος.

Λες και το ελληνικό κράτος δεν θα επαναλάβει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τον ισραηλινό στρατό, αυτές που ήδη διεξάγονταν και αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω συγκυρίας.

Λες και δεν θα συνεχίσει την περιπολία με πολεμικά πλοία στην εν λόγω περιοχή για την υποτιθέμενη διατήρηση της «ασφάλειας».

Λες και το κυπριακό κράτος θα λογοδοτήσει για την απαγόρευση του κατάπλου των ελληνικών πλοίων που περιέργως υπέστησαν βλάβη και αντιμετώπισαν πρόβλημα βυθισμού.

Λες και η ΕΕ θα αλλάξει την πολιτική της όσον αφορά τη διαχείριση των προσφύγων παλαιστινίων αλλά και τόσων άλλων που θεωρεί απειλή και προσπαθεί με βία να αποτρέψει την είσοδο τους σε ευρωπαϊκό έδαφος (πέρα από τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο).

Αυτή τη στιγμή και κάθε στιγμή οφείλουμε να αντιπαρατεθούμε με την προσπάθεια υπονόμευσης των όσων πραγματικά έγιναν σήμερα το πρωϊ και εξελίσσονται ως αυτή την ώρα με τη συνεχιζόμενη κράτηση των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα» ως ομήρων του ισραηλινού κράτους. Προς αυτή την κατεύθυνση :



Απαιτούμε από το ελληνικό κράτος και τους εκπροσώπους του στο νησί της Χίου άμεση ενημέρωση για την υγεία των συντρόφων μας ακτιβιστών, όλων ανεξαιρέτως.



Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων ακτιβιστών.



Απαιτούμε να ακυρωθούν οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας του ελληνικού κράτους με το Ισραήλ για τη διοργάνωση μεγάλης έκτασης κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων και ζητάμε την απόσυρση του πλοίου του πολεμικού ναυτικού που περιπολεί ανοικτά του Λιβάνου.



Ο αποτροπιασμός μας για τη στυγερή δολοφονία του ισραηλινού κράτους – τρομοκράτη είναι ξεκάθαρος. Όπως είναι και η αληλλεγγύη μας σε όσους αντιστέκονται στη βία της κάθε εξουσίας που με το πρόσχημα της «ασφάλειας» εξαθλιώνει ανθρώπους και συνειδήσεις, φτάνοντας ως την φυσική τους εξόντωση.



Η ευθύνη για την σημερινή σφαγή αρχίζει από το ισραηλινό κράτος αλλά δεν σταματάει εκεί. Πρέπει να αναζητηθεί και σε όσους τη στηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε είναι κράτη είτε είναι μεμονομένα άτομα.

Αργά ή γρήγορα όλοι πρέπει να πάρουμε θέση. Γι ‘αυτό έχει σημασία σε ποια πλευρά βρίσκεται ο καθένας μας.



Λευτεριά στους αγωνιστές ακτιβιστές.



Όλοι στο δρόμο να διαδηλώσουμε ενάντια στη δολοφονία του κράτους του Ισραήλ.



Λευτεριά στους Παλαιστίνιους.



Επιτροπή Αλληλεγγύης Προσφύγων και Μεταναστών Χίου «Λάθρα;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.