Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΚΚΕ στην Πολωνική πρεσβεία - Αντιδρούν στον αντικομμουνιστικό νόμο που τίθεται σήμερα σε ισχύ στην Πολωνία

 Κινητοποιήσεις ενάντια στον αντικομμουνιστικό που νόμο που θα εφαρμοσθεί στην Πολωνία και θα προβλέπει την απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, πραγματοποιεί σήμερα το πρωί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ σήμερα θα πραγματοποιηθεί πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα αντικομμουνιστικά μέτρα και αλληλεγγύης προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας, που θα καταλήξει στις 10.30 στην Πολωνική Πρεσβεία στην Αθήνα (οδός Χρυσανθέμων 22, Παλαιό Ψυχικό 15452), όπου και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως έχει γίνει γνωστό ανάλογες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες χώρες, μετά από έκκληση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων.

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με αφορμή τη απόφαση της πολωνικής κυβέρνησης να θέσει σε ισχύ σήμερα τον αντικομμουνιστικό νόμο ο οποίος όπως αναφέρει το ΚΚΕ "κινείται στην κατεύθυνση αμαύρωσης της Ιστορίας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με την απαράδεκτη ταύτιση κομμουνισμού - φασισμού, ενώ βάζει και νέα εμπόδια στη δράση του ΚΚ Πολωνίας".

"Όχι τυχαία ο σχεδιασμός αυτός πραγματοποιείται σε συνθήκες παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, η οποία δείχνει τα όρια του συστήματος και την αναγκαιότητας της ανατροπής του" αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.