Σάββατο, 5 Ιουνίου 2010

Διαδηλώσεις στην Ευρώπη κατά του Ισραήλ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν εναντίον του Ισραήλ σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις, την ώρα που το ισραηλινό ναυτικό καταλάμβανε ακόμη ένα πλοίο, το ιρλανδικό Rachel Corrie, το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.
Στο Παρίσι πέντε χιλιάδες διαδηλωτές φορώντας παλαιστινιακές μαντίλες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Κονκόρντ, στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Αρκετές προσωπικότητες της αριστεράς μετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας, ενώ πολλοί νέοι κρατούσαν τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες. Στη νότιο Γαλλία 2.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη Νίκαια και άλλοι 1.000 στη Μασσαλία, το Μπορντό και το Μονπελιέ, ζητώντας την επιβολή διεθνών κυρώσεων σε βάρος του Ισραήλ και τον τερματισμό του αποκλεισμού της Γάζας.

Στην Κωνσταντινούπολη 5.000 έως 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Τακσίμ, ύστερα από την έκκληση της ισλαμιστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ΙΗΗ, ενός από τους κύριους διοργανωτές της διεθνούς ανθρωπιστικής αποστολής της περασμένης Δευτέρας.

Στο Λονδίνο δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία πριν κατευθυνθούν προς την πρεσβεία του Ισραήλ, φωνάζοντας το σύνθημα "απελευθερώστε την Παλαιστίνη. Σταματήστε την ισραηλινή πειρατεία. Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.