Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

«Νέκρωσαν» οι συγκοινωνίες

Κυκλοφοριακό μπλακ άουτ  επικρατεί σήμερα στην πρωτεύουσα εξαιτίας του χειρόφρενου που τράβηξαν οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η Αθήνα έχει μείνει χωρίς αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, μετρό και τραμ, ενώ το μόνο Μέσο Μαζικής Μεταφοράς που  κυκλοφορεί  είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος, καθώς οι εργαζόμενοί του είναι οι μοναδικοί που δεν συμμετέχουν στην 24ωρη κινητοποίηση.Σύμφωνα με τους εργαζομένους στα αστικά μέσα, οι οποίοι πριν από λίγο καιρό συγκροτήθηκαν σε ενιαία Ομοσπονδία, η σημερινή είναι μία από τις πρώτες κινητοποιήσεις στον κλάδο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες. Συγκεκριμένα, για την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται κλιμάκωση με συγκεντρώσεις και πορείες των εργαζομένων στα ΜΜΜ, αλλά και στάσεις εργασίας τις πρωινές και βραδινές ώρες εναλλάξ στις συγκοινωνιακές εταιρείες.

Η οριστική μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί από την Ομοσπονδία τις προσεχείς ημέρες. Κεντρικό αίτημα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες είναι να μην ισχύσουν οι αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, καθώς και η μείωση των κρατικών επιδοτήσεων στις συγκοινωνιακές εταιρείες κατά τουλάχιστον 10%.

Παράλληλα, οι περίπου 13.000 εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις αποδοχές και στα επιδόματά τους, οι οποίες στην περίπτωση των παλαιών υπαλλήλων αγγίζουν ακόμα και τα 5.000 ευρώ ετησίως, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν ανατροπές του εργασιακού καθεστώτος με μετακινήσεις εργαζομένων από εταιρεία σε εταιρεία και καταργήσεις των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.