Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ - Πλήρωσαν τις καταγγελίες με μετάθεση

Αφορμή για τη δυσμενή μετάθεση σε άλλη υπηρεσία της ψυχολόγου και μέλους του Δ.Σ. των εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, Θεοδώρας Κουτζανέλου, υπήρξε, όπως όλα δείχνουν, δημοσίευμα της «Ε» (12/6/2010) με τίτλο «Η πρόνοια υπό κατάρρευση»...

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου, Νικόλαος Γ. Τσίκης, διέταξε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη μετάθεση της ψυχολόγου λίγα εικοσιτετράωρα μετά την καταγγελία από την ίδια, στην «Ε», των αδικιών που διαπράττονται στο ίδρυμα σε βάρος των ασθενών. Πολλοί από το προσωπικό κάνουν λόγο για εκδικητική ενέργεια και εκφράζονται έντονα υπόνοιες ότι ο πρόεδρος του νοσοκομείου, για να αποκρύψει το διωκτικό χαρακτήρα της απόφασης, την εξέδωσε με ημερομηνία Παρασκευή 11/6/2010 (προηγουμένη του δημοσιεύματος), ενώ και το γεγονός ότι σ' αυτήν (την απόφαση) αναγράφεται πως τα μέτρα «ισχύουν από αύριο Τρίτη 15/6/2010» αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίκης πήρε την απόφαση τη Δευτέρα 14/6.

Ιδια αντιμετώπιση με την Κουτζανέλου επιφύλαξε η διοίκηση και στην ψυχολόγο και επιστημονική υπεύθυνη σε ξενώνα του νοσοκομείου, Στυλιανή Γαλιάνου, η οποία μιλώντας στην «Ε» υπεραμύνθηκε της στάσης της συναδέλφου της τονίζοντας: «Αυτή συνέβαλε στο να υπερνικήσουν οι ασθενείς τους φόβους τους και να αρθρώσουν λόγο, γεγονός το οποίο συνιστά θεραπευτική πράξη».

Μετά το δημοσίευμα της «Ε», οι ασθενείς-εργαζόμενοι προχώρησαν σε κινητοποιήσεις κλείνοντας τα κυλικεία του Δρομοκαΐτειου και οι απασχολούμενοι ασθενείς στις ΘΕΣΥΜΟ (Θεραπευτικές Συνεργατικές Μονάδες) κήρυξαν πενθήμερες στάσεις εργασίας. Φοβούμενος αντίποινα σε βάρος των ασθενών, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου παρενέβη για να περιφρουρήσει τις κινητοποιήσεις τους και να τους προστατεύσει από διαφαινόμενες επιθέσεις και προβοκατόρικες ενέργειες. Ο δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας απείλησε ακόμη και με παραίτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα συμβαίνοντα.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου των ασθενών με πρωτοβάθμια σωματεία και λειτουργούς από πολλούς άλλους χώρους της υγείας μετείχαν χθες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη δημόσια υγεία, έξω από το υπουργείο Υγείας. Ο ογδοντάχρονος πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται να έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν «δείγματα των "δημοκρατικών" του πεποιθήσεων, παρομοιάζοντας δημοσίως τους ψυχιατρικούς ασθενείς με παιδιά που χρειάζεται να τους επιβληθεί πειθαρχία...».


http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=16/06/2010&id=173572

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.