Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Εκδήλωση τηn Κυριακή 6 Ιούνη στην Πλ.Βικτωρίας

Εκδήλωση αλληλεγγύης

Κυριακή 6 Ιούνη, Πλατεία Βικτωρίας 5μμ 

και πορεία στην Πιπίνου και Καλύμνου

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ Δολοφονημένος Πακιστανός διανομέας την ώρα της δουλειάς στον Άγιο Παντελεήμονα

Ο Πακιστανός μετανάστης Μοχάμεντ Τζαβέντ Μπασίρ, εργαζόμενος σε 24ωρης λειτουργίας πιτσαρία, βρέθηκε νεκρός με σφαίρα από πυροβολισμό στο στήθος, τη Τετάρτη 1 Ιούνη γύρω στις 4.30πμ στην οδό Πιπίνου Και Καλύμνου.

Ο μετανάστης βρέθηκε να κουβαλάει μετά την δολοφονία του επάνω του χρήματα, το κινητό τουκαι τις πιστωτικές του κάρτες και γι αυτό δεν πρόκειται για θύμα ληστείας.

Πρόκειται για άνθρωπο που ζούσε με την οικογένεια και το δυόμισι χρόνων παιδί τουκαθώς και τους συγγενείς του στην Ελλάδα για πολλά χρόνια.

Οι συγγενείς του νεκρού είναι ανήσυχοι καθώς η Αστυνομία δεν έχει επιστρέψει ακόμη τα προσωπικά του είδη παρά το ότι τα ζητάνε επίμονα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Φραγκίσκος Ραγκούσης.



Δεν πρόκειται όμως για μεμονωμένο τυχαίο περιστατικό. Στη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχουν συμβεί αρκετά περιστατικά επιθέσεων τιςπρωινές ώρες σε βάρος μεταναστών. Πρόσφατα έξω από την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα δέχτηκαν επίθεση από ομάδες που είχαν μαχαίρια και λοστούς Αφγανοί οικοδόμοι.

Η Αστυνομία και τα παπαγαλάκια της μιλάει για ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα στη περιοχή πίσω από την οποία καλύπτουν ουκ ολίγα ρατσιστικά εγκλήματα μίσους συμμοριών που συνδέονται με τους μπράβους της νύχτας σε μαγαζιά της περιοχής.

Συστηματική επίθεση-πογκρόμ δέχτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια οι Αφγανοί μετανάστες για να διωχθούν από την περιοχή, να μην κυκλοφορούν την νύχτα, να περιοριστούν ακόμη και οι ώρες λειτουργίας Ιντερνετ καφέ που εξυπηρετούν τις ανάγκες επικοινωνίας των μεταναστών με συγγενείς και φίλους στις χώρες καταγωγής τους. Θύματα επίσης είναι εκδιδόμενες γυναίκες που βρίσκονται πεταμένες σε φωταγωγούς και μεταφέρονται ακόμη και στις εντατικές νοσοκομείων σύμφωνα με καταγγελίες γιατρών.

Μπορεί και αυτή τη φορά να συγκαλυφθεί το δολοφονικό χέρι που πυροβόλησε το Πακιστανό μετανάστη όμως το όπλο το φονιά το έδωσε η ίδια η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να στοχοποιεί κάθε μετανάστη και να ανοίγει την πόρτα σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, η Ένωση Μεταναστών Εργατών καλούν σε εκδήλωση για το Μοχάμεντ Τζαβέντ, την Κυριακή 6 Ιούνη στη Πλατεία Βικτωρίας 5μμ και πορεία στην Πιπίνου και Καλύμνου.


ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.