Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Διαφορετικός ο ΣΥΝ μετά το συνέδριο.

 Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την ηγεσία του ΣΥΝ, καθώς η ολοκλήρωση των συνεδριακών διαδικασιών, προσθέτει στην Κουμουνδούρου άλλο ένα μέτωπο, αυτό της Ανανεωτικής Πτέρυγας, μετά το Μέτωπο Ανατροπής και Αλληλεγγύης του κ. Αλαβάνου.
Ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλέχθηκε με ποσοστό 75,4%, ενώ η λίστα(«Αριστερή Ενότητα») που τον στήριξε(Βίτσας, Σκουρλέτης, Βούτσης, Κορωνάκης, Καρίτζης, Ηρ. Διώτη, Αρ. Μπαλτάς, Ευκ. Τσακαλώτος) έλαβε 50,63% στέλνοντας 62 μέλη στη νέα ΚΠΕ.

Ακολούθως 29,83% έλαβε το Αριστερό Ρεύμα(Λαφαζάνης, Χουντής, Στρατούλης, Λεουτσάκος) εκλέγοντας 37 μέλη στην ΚΠΕ, ενώ η Πρωτοβουλία 2010(Πουλάκης, Ρ. Δούρου, Χρ. Στάικος, Γ. Μπαλάφας) συγκέντρωσε ποσοστό 17,23% εκλέγοντας 21 μέλη στην ΚΠΕ.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα προχωρά σε κινήσεις που υποδηλώνουν ότι η κατεύθυνσή της είναι η δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ο Φ. Κουβέλης δηλώνει, πλέον, ότι δεν είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της ανανεωτικής αριστεράς και του ΣΥΝ και σύντομα, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, θα παραιτηθεί από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης θέμα χρόνου είναι η ανεξαρτητοποίηση των 4 βουλευτών που έχουν αναφορά στην Πτέρυγα, δηλαδή των κ. Κουβέλη, Λεβέντη, Τσούκαλή και Ψαριανού. Ο τελευταίος, άλλωστε, με δήλωσή του το Σάββατο το βράδυ στο enet προανήγγειλε την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί. Η Ανανεωτική Πτέρυγα έχει πρώτο στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου της ανανεωτικής αριστεράς και στο πλαίσιο αυτό προχωρά στη δημιουργία τοπικών επιτροπών σε όλη την Ελλάδα.

Ο Φ. Κουβέλης διευκρίνισε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τους Οικολόγους Πράσινους, πολύ περισσότερο με δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ», αντιθέτως σημείωσε ότι ήδη έχει επαφές και συνομιλεί με δυνάμεις της ανανεωτικής αριστεράς που τα τελευταία χρόνια ήταν ανενεργές. Κατά την εκτίμηση του κ. Κουβέλη υπάρχει πολιτικό κενό στο χώρο της σύγχρονης και δημοκρατικής αριστεράς, το οποίο θα επιδιώξει να καλύψει.

Είναι προφανές ότι ανακύπτουν πολλαπλά ζητήματα για τον Αλ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τους 4 βουλευτές.

Πρώτον ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Κουβέλη από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο(πιθανότατα ο Θ. Δρίτσας).

Δεύτερον ποιος θα αντικαταστήσει τον κ. Λεβέντη στη θέση του αντιπροέδρου της βουλής.

Τρίτον τι θα πράξει με τον κ. Τσούκαλη, ο οποίος χειρίζεται για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου εδώ και δυο χρόνια, συμμετέχοντας στην εξεταστική επιτροπή.

Επίσης μείζον θέμα αναμένεται να δημιουργηθεί με τον κτίριο της Κουμουνδούρου δεδομένου ότι από την περίοδο της ΕΑΡ είναι στο όνομα του Λεωνίδα Κύρκου και του Φώτη Κουβέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.