Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ – ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το σωματείο Εργαζομένων Ταχυδρομικών – Ταχυμεταφορικών Επιχειρήσεων Αττικής καταδικάζει τις απρόκλητες συλλήψεις των εργαζόμενων στον επισιτισμό και μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων Γιώργου Λαρδά και του Βασίλη Καραγεωργίου οι οποίες έγιναν στα πλαίσια της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και πορείας. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Βικτορίας και κατέληξε στην πλατεία Ομονοίας και πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων.

Στο ύψος του υπουργείου εργασίας δέχτηκε απρόκλητη και βία επίθεση από τα ΜΑΤ χωρίς προφανή λόγο, εκτός από αυτού του είδους τρομοκράτησης από τις δυνάμεις καταστολής, προς τους διαδηλωτές των σωματείων και αυτής της πορείας, δέχτηκε ξανά δολοφονικήεπίθεση στην Ομόνοια από τα ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΛΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣ που έπεφταν στους διαδηλωτέςαδιακρίτως, με συνέπεια πολλοί από αυτούς να τραυματιστούν και να συλληφθούν.

Οι συλλήψεις των δύο εργαζόμενων – διαδηλωτώντου συνάδελφου Γιώργου Λαρδά και του Βασίλη Καραγεωργίου ο οποίος είχε ήδη τραυματισμένο το πόδι του, είναι συλλήψεις που στοχεύουν στην προσπάθεια παραδειγματισμού -εκφοβισμού των εργαζόμένων που σηκώνουν κεφάλι, όπως και μια προσπάθειανα δικαιολογήσουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του κράτους τις συλλήψεις, την αλόγιστη χρήση χημικών, τις εφορμήσεις με τα δίκυκλα μέσα σε κόσμο και σε τελευταία ανάλυση την ίδια την ύπαρξη τους, αφού στην εν λόγω απεργία και πορεία δεν σημειώθηκαν γεγονότα που να δικαιολογούν τέτοια συμπεριφορά.

Καταγγέλλουμε επίσης τις ίδιες τακτικές και στις απεργίες του Μαρτίου, Μαΐου και ειδικότερα την τελευταία απεργία του Μαΐου, που είχαμε προληπτικές προσαγωγές, σταμάτημα και ψάξιμο – έλεγχο εργαζόμενων και συνδικαλιστών, με κατοχική συμπεριφορά από τα ΜΑΤ, ακόμα και μπροστά στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και για τελευταία πράξη του έργου, την αναίτια επίθεση που δέχτηκε το πανό του ΣυλλόγουΒιβλίου – Χάρτου Αθήνας από δικυκλιστές της αστυνομίας, ΜΑΤ, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού είχαν φύγει από το σημείο προσυγκέντρωσητους και πήγαιναν στο σημείο καλέσματος της πορείας.

 ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΒΙΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝΜΑΓΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝΜΑΓΕΙΡΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΡΔΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ.


ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ.


 ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ, ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΩΝ ΚΡΟΤΟΥ – ΛΑΜΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΦΟΡΜΗΣΕΩΝΤΩΝΟΜΑΔΩΝ ΔΙΑΣ – ΔΕΛΤΑ.


Σ.Ε.Τ.Τ.Ε.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.