Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Έτοιμο το C-130 να παραλάβει τους Έλληνες ακτιβιστές

Αργά το βράδυ αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι Έλληνες ακτιβιστές που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κρατούνταν από τους Ισραηλινούς.

Το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας υπολογίζεται ότι θα προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αργά το βράδυ. Το στρατιωτικό αεροσκάφος αναχώρησε το μεσημέρι προκειμένου να παραλάβει τους Έλληνες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έλαβε άδεια από τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσει την πτήση στις 13:30, παρά το γεγονός ότι υπέβαλε σχετικό αίτημα στις 8 το πρωί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αποδέσμευσης των Ελλήνων υπηκόων από το αεροδρόμιο Ντεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, καθώς στις 20:30 ώρα Ελλάδος γίνονταν οι τελευταίες συνεννοήσεις της δικηγόρου παρουσία του Έλληνα πρέσβη στο Τελ Αβίβ.

Οι Έλληνες διπλωμάτες μίλησαν με όλα τα μέλη της αποστολής και για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή σήμερα με τους κυρίους Καρυπίδη, Καρατζά, Πολίτη και Μπούγα.

Από τη στιγμή που οι Έλληνες ακτιβιστές θα επιβιβαστούν στο αεροσκάφος αναμένεται η άδεια για τροχοδρόμηση και απογείωση από τις αρχές του αεροδρομίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.