Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Οι μετανάστες, θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Η Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων «γιορτάζεται» αύριο διεθνώς εν μέσω οικονομικής κρίσης που πασχίζουν να την ξεπεράσουν συμπιέζοντας κι άλλο το εργατικό «κόστος», καταστρατηγώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κάνοντας ακόμα δυσκολότερη τη ζωή της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, άρα και για το πολύπαθο κομμάτι της, τους πρόσφυγες του ιμπεριαλισμού.


Στην ΕΕ «γιορτάζεται» ενώ εξελίσσονται βάρβαρες απελάσεις μεταναστών για να διασφαλιστεί η «είσοδος» μόνο τόσων όσοι χρειάζεται το μεγάλο κεφάλαιο, καταπιεσμένων και υποταγμένων, με λειψά έως ανύπαρκτα δικαιώματα, ώστε να διατηρεί χαμηλά τα μεροκάματα και τη διχόνοια ανάμεσα στους εργάτες για το ποιος δουλεύει και ποιος όχι, δικαίωμα που τους στερεί μόνο ο σημερινός τρόπος ανάπτυξης. Τους υπόλοιπους να τους κρατά ή να τους πετά «έξω», έστω και αν ρήμαξε (με πόλεμο, πείνα, εξαθλίωση) και κατέχει τις πατρίδες τους. «Γιορτάζεται» ενώ καταστρατηγείται ακόμα και το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση, οι δε συλληφθέντες για «παράνομη είσοδο ή διαμονή» φακελώνονται ως «ανεπιθύμητοι» και βρίσκονται συνεχώς υπό διωγμό παντού στην ΕΕ.

Στην Ελλάδα «γιορτάζεται» ενώ η κυβέρνηση καταστέλλει τη μετανάστευση με πογκρόμ, μαζικές συλλήψεις και μεταφορά τους σε τμήματα και στρατόπεδα συγκέντρωσης, απελάσεις. Επιπρόσθετα κοροϊδεύει τους μετανάστες στο ζήτημα χορήγησης ιθαγένειας. Με τους όρους που βάζει καλύπτει μόλις το 15% του υπολογιζόμενου συνόλου, οι οποίοι πρέπει να είναι «νομοταγείς», «υπάκουοι» και με την «βούλα» του εργοδότη. Οδηγεί τη μεγάλη πλειοψηφία στην «παρανομία» εξυπηρετώντας πλήρως την βασική ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου στην κρίση, για φθηνότερο, τρομοκρατημένο εργατικό δυναμικό.

Εξάλλου, αυξάνονται οι ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφύγων. Εμφανίζονται και δραστηριοποιούνται αντιδραστικές, θρησκευτικές, εθνικιστικές οργανώσεις, επιτροπές με την ταμπέλα των «αγανακτισμένων πολιτών», καλλιεργώντας τον ρατσισμό και εθνικισμό, φορτώνοντας στους μετανάστες τα προβλήματα του καπιταλιστικού συστήματος που στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.