Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Το Κράτος του Ισραήλ Δολοφονεί

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαϊου, ειδικές δυνάμεις του ισραηλινού στρατού επιτέθηκαν χωρίς κανέναν λόγο στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», τα οποία μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή της Γάζας. Το αποτέλεσμα αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης είναι περισσότεροι από δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Κι όσοι όμως στάθηκαν «τυχεροί», έτυχαν της ανάλογης αντιμετώπισης οδηγούμενοι στις φυλακές των ισραηλινών αρχών, όπου υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια, εξευτελισμούς και ανακρίσεις από το στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες.

Εδώ και αρκετές δεκαετίες οι Παλαιστίνιοι της Γάζας βιώνουν ένα αυταρχικό καθεστώς ανελευθερίας. Ο αποκλεισμός και το σκληρό εμπάργκο που έχει επιβάλει το Ισραήλ στην περιοχή έχει οδηγήσει τους Παλαιστινίους στην οικονομική κατάρρευση και την εξαθλίωση μιας και στερούνται σε αγαθά πρώτης ανάγκης όπως νερό, φάρμακα και φαγητό.

Αυτό το καθεστώς εξαίρεσης είχε ως στόχο να σπάσει στην πράξη ο «Στόλος της Ελευθερίας». Για μια ακόμη φορά όμως παρατηρούμε το γεγονός ότι μια πολιτική πράξη αλληλεγγύης ορίζεται από την κυριαρχία ως τρομοκρατική ενέργεια. Οι κρατούντες έχουν ελαστικοποιήσει τα όρια της υπαγωγής σε «τρομοκρατία» ενώ πλέον γίνεται ξεκάθαρο με τον πιο έκδηλο τρόπο ότι το διαφορετικό ή οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης θα αντιμετωπίζεται με τον ολοκληρωτισμό της μηδενικής ανοχής.

Το κράτος του Ισραήλ λειτούργησε σα χωροφύλακας, έναν ρόλο που προσπαθεί να παγιώσει εδώ και χρόνια στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Κάνοντας στην ουσία πειρατία (μιας και η επίθεση έλαβε χώρα σε διεθνή ύδατα) οδήγησε σε ένα άνευ προηγουμένου μακελειό, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι ο στρατός οδηγείται σε ένα ρόλο αστυνόμευσης με «χειρουργικού» τύπου επεμβάσεις για τη διατήρηση της κυριαρχίας.

Τα δάκρυα και η συγκίνηση που με τον πιο υποκριτικό τρόπο έδειξαν τα κράτη δε μας συγκινούν, ούτε η προσπάθειά τους να παρουσιαστούν ως τιμητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εξάλλου η δολοφονία αυτή επιβεβαίωσε ότι το κράτος είναι ο κατεξοχήν μηχανισμός που βασίζεται δομικά στην παραγωγή και την μονοπωλιακή άσκηση της βίας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που κάνει ο Παλαιστινιακός λαός ενάντια στον ολοκληρωτισμό της κυριαρχίας καθώς και στο δικαίωμα της αυτοδιάθεσης κάθε λαού να ορίζει τον ευατό του.





Αμεση Απελευθέρωση όλων των Συλληφθέντων



Λευτεριά στην Παλαιστίνη





ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ





ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ



ΠΕΜΠΤΗ 3/6 19:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.