Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη τύπου του Σωματείου Αυτοκινητιστών Μαγνησίας

Ο εκπρόσωπος των αυτοκινητιστών Μαγνησίας δήλωσε ότι η Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Θεσσαλίας Κεντρική Ελλάδας και Μακεδονίας σε συνεδρίασή του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε να συμπαραταχθεί με το κίνημα των εργαζομένων και των πολιτών κατά των διοδίων και να προχωρήσει στην ενημέρωση των μελών της για μη καταβολή των υπέρογκων διοδίων στους εθνικούς δρόμους. Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να μην πληρώνουν διόδια απαιτώντας ελεύθερους δρόμους για όλους τους πολίτες. Η Ομοσπονδία θα δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στα μέλη της για την αντιμετώπιση ζητημάτων που προκύπτουν στα διόδια.



Η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν σε προγραμματισμένη κινητοποίηση διαμαρτυρίας την Κυριακή, 6 Ιούνη από τις 10.00-13.00 στα διόδια του Μοσχοχωρίου και τα διόδια του Μακρυχωρίου, με απελευθέρωση των διοδίων και μοίρασμα υλικού κατά της πολιτικής των εταιριών διοδίων που πλήττει θανάσιμα το κλάδο τους.

Επεσήμανε ότι οι αυτοκινητιστές έχουν υποστεί αυξήσεις στα ασφάλιστρα κατά 25% πέρυσι, ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις τον Ιούνιο από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Η τιμή του πετρελαίου κίνησης έχει αυξηθεί από τον Οκτώβριο 2009 κατά 50% ενώ οι αυξήσεις των διοδίων αγγίζουν το 127%..



Ο εκπρόσωπος των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών & Εργαζομένων, επεσήμανε ότι οι εταιρίες απέτυχαν να ποινικοποιήσουν τον αγώνα των διοδίων μέσω κρατικής παρέμβασης για δήθεν φοροδιαφυγή του ΦΠΑ και οι δηλώσεις του υπουργού μεταφορών ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί (όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί) τις συμβάσεις παραχώρησης της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω των δανειακών συμβάσεων των εταιριών με τις τράπεζες, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι τιμές των διοδίων καθορίζονται από τους τραπεζίτες.



Χαιρέτισε την απόφαση των αυτοκινητιστών να συμπαραταχθούν στον αγώνα των εργαζομένων καθώς τα προβλήματα είναι κοινά εξαιτίας της δραματικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων από πολιτικές που πτωχεύουν πρώτα τους εργαζόμενους και πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.