Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σίμος Σεϊσίδης : «Με πυροβόλησαν από πίσω, εν ψυχρώ»

Με το δεξί του πόδι ακρωτηριασμένο, χειρουργική πράξη στην οποία προέβησαν οι γιατροί, την περασμένη Παρασκευή, προς αποτροπή μεγαλύτερης βλάβης της υγείας του και κινδύνου της ζωής του, ο Σίμος Σεϊσίδης, ο οποίος από τη σύλληψή του, εδώ και περίπου ένα μήνα, νοσηλεύεται φρουρούμενος (φίλοι του καταγγέλλουν ότι ακρωτηριάστηκε παρόντος του... φρουρού), δίνει μάχη για να αποδείξει τον ισχυρισμό του ότι «πυροβολήθηκα εν ψυχρώ και από πίσω».

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος, ο οποίος είχε επικηρυχθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως εμπλεκόμενος με άλλα δύο άτομα σε ληστεία, συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού, κατά τη διάρκεια ερευνών εξαιτίας ένοπλης ληστείας σε πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα όπλο που ήταν «καθαρό» και μια χειροβομβίδα με την οποία φέρεται να απείλησε τους αστυνομικούς, ενώ πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κανένα στοιχείο που να τον συνδέει με τη ληστεία, που είχε γίνει περίπου μισή ώρα πριν από τη σύλληψή του σε βάρος του πολυκαταστήματος. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σύλληψής του τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι από σφαίρα αστυνομικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», αλλά ο ίδιος, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «όχι μόνο δεν είμαι δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας αλλά αντιθέτως είμαι θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας», έχει ζητήσει την ποινική δίωξη κατά του υπεύθυνου για τον τραυματισμό του αστυνομικού, βασιζόμενος στο είδος του τραύματος (διαμπερές τραύμα με πύλη εισόδου το πίσω μέρος του δεξιού του γονάτου) και σε κατάθεση αστυνομικού. Ο ανακριτής που επιλήφθηκε της υπόθεσης μετέβη στο νοσοκομείο για τη λήψη της απολογίας του, παρ' ότι ήταν βέβαιο ότι λόγω της κατάστασης της υγείας του ο Σίμος Σεϊσίδης δεν θα ήταν σε θέση να απαντήσει σε ερωτήματα. Ο κατηγορούμενος που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος υπέβαλε γραπτό απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις του επιφυλασσόμενος για αναλυτικότερες έγγραφες εξηγήσεις ή και για αίτημα συμπληρωματικής απολογίας.

Μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του, που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του ποδιού του, ο Σίμος Σεϊσίδης με έγγραφη αίτηση που υπέβαλε διά του συνηγόρου του, Κώστα Παπαδάκη, στον ανακριτή, με κοινοποίηση στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου, ενημερώνει ότι:

«Ηδη έχω ζητήσει με αίτηση προς το νοσοκομείο ΚΑΤ να διατηρηθεί το ακρωτηριασθέν μέλος μου, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επ' αυτού ιατρική και ιατροδικαστική εξέταση, η οποία είναι απολύτως αναγκαία προς διαπίστωση των συνθηκών τραυματισμού μου, της πύλης εισόδου της σφαίρας, της απόστασης πυροβολισμού και των λοιπών συνθηκών αυτής. Η εξέταση αυτή είναι επείγουσα και αναγκαία για τη διαπίστωση των ανωτέρω, που προσλαμβάνουν πλέον ιδιαίτερη βαρύτητα μετά το επελθόν αποτέλεσμα, εν όψει και του ότι όπως έχω εκθέσει στο από 11/5/2010 απολογητικό μου υπόμνημα έχω πέσει θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας από πυροβολισμό του αστυνομικού, ο οποίος με συνέλαβε και παραδέχεται ότι με πυροβόλησε, του οποίου και ζήτησα την ποινική δίωξη».

Και ζητεί:

«Για τη διακρίβωση των συνθηκών τραυματισμού μου να διαταχθεί από εσάς άμεσα η ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών να προβεί στην απαραίτητη ιατροδικαστική εξέταση του ακρωτηριασθέντος μέλους μου και να συντάξει και να αποστείλει στη σχετική δικογραφία την κατά νόμο έκθεσή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.