Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Συνελήφθησαν ακτιβιστές της Greenpeace στη Σουηδία

 Συνελήφθησαν από τη σουηδική αστυνομία τα μέλη της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace που είχαν εισβάλει σήμερα το πρωί στον πυρηνικό σταθμό του Φόρμαρκ, κοντά στην Ουψάλα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη ψηφοφορία στη σουηδική βουλή σχετικά με την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, κρατούνται περίπου 50 άτομα με την κατηγορία της παραβίασης ξένης ιδιοκτησίας και της παράνομης εισόδου, ενώ μονάδες της αστυνομίας πραγματοποιούν έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσουν εάν στις εγκαταστάσεις παραμένουν κι άλλοι ακτιβιστές. Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ότι κανείς από τους ακτιβιστές δεν προέβαλε αντίσταση, ούτε προκλήθηκε ο παραμικρός κίνδυνος στη λειτουργία του σταθμού.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Greenpeace Σουηδίας, απεικονίζονται ακτιβιστές ντυμένοι "ήλιοι" με κίτρινες στολές στην ταράτσα του σταθμού, οι οποίοι κρατούν πανό που ζητούν από τους πολιτικούς να καταψηφίσουν στην ψηφοφορία της Πέμπτης το νομοσχέδιο που επιτρέπει την αντικατάσταση των δέκα πυρηνικών αντιδραστήρων που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.