Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ανακοίνωση του Maavak Socialitzi (Σοσιαλιστικός Αγώνας) - ισραηλινού τμήματος της CWI

Σχεδόν 20 ακτιβιστές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της αιματηρής εισβολής των ισραηλινών δυνάμεων στα καράβια του «Στόλου της Ελευθερίας» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως και σε προηγούμενες παρόμοιες αποστολές, ότι και να λέει η προπαγάνδα του ισραηλινού κατεστημένου, οι συμμετέχοντες δεν απείλησαν με κανένα τρόπο την ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών! Ειδικές δυνάμεις, πυραυλάκατοι και ελικόπτερα επιστρατεύτηκαν ενάντια σε άοπλους ακτιβιστές και μάλιστα σε διεθνή ύδατα, δεκάδες μίλια μακριά από το ισραηλινό έδαφος!



Η ισραηλινή κυβέρνηση κυνικά αρνείται ότι φέρει ευθύνη για τους νεκρούς και τους τραυματίες. Αλλά δεν χρειάζεται καμία «έρευνα» για να καταλάβουμε πως η ευθύνη για την σφαγή είναι δικιά της!

Τα ισραηλινά ΜΜΕ, ενώ αποκρύπτουν κάθε λεπτομέρεια για την επιχείρηση, μεταδίδουν πως οι στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση σε ένα από τα πλοία και χτυπήθηκαν με διάφορα αντικείμενα από τους ακτιβιστές!

Φυσικά αποκρύπτουν το γεγονός πως οι ισραηλινοί στρατιώτες δεν είχαν καμιά δουλειά να βρίσκονται εκεί εξαρχής!

Στην πραγματικότητα, οι στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιήθηκαν για να πνίξουν στο αίμα το ίδιο το δικαίωμα στην διαμαρτυρία για τα όσα συμβαίνουν στην Γάζα!



Η κυβέρνηση και οι υπουργοί της, η στρατιωτική ηγεσία, οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν γι’ αυτούς, προσπαθούν να στρέψουν την προσοχή των πολιτών μακριά από την επιθετική πολιτική της καταστροφικής και βάναυσης κυβέρνησης των Μπίμπι, Μπάρακ και Λίμπερμαν που συνεχίζει την απάνθρωπη κατοχή και την πολιορκία της Γάζας και προωθεί μια ακραία ρατσιστική εκστρατεία ενάντια στους πολίτες αραβικής καταγωγής στο ίδιο το Ισραήλ.

Η φιλοπόλεμη κυβέρνηση της χώρας μας, όχι μόνο καταπιέζει τους Παλαιστίνιους, αλλά θέτει σε κίνδυνο τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα και των ίδιων των Ισραηλινών.



Η μόνη διέξοδος από τέτοιες φρικαλεότητες είναι το χτίσιμο ενός μεγάλου κοινωνικού κινήματος Ισραηλινών και Παλαιστίνιων εργαζομένων που να βάλει ένα τέλος στις πολιτικές του «διαίρει και βασίλευε», στην κατοχή και την καταπίεση των Παλαιστινίων – τελικά να ανατρέψει τις καπιταλιστικές ελίτ σε όλη την Μέση Ανατολή.

Ένα τέτοιο κίνημα μόνο, μπορεί να εγγυηθεί δημοκρατικά δικαιώματα για όλες τις εθνότητες και πραγματική ισότητα.



Ο «Σοσιαλιστικός Αγώνας» συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πορείες διαμαρτυρίας που θα γίνουν στο Ισραήλ και θα ρίξει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του ενός τέτοιου μαζικού κινήματος.



Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους νεολαίους, Εβραίους και Άραβες, να συσπειρωθούν με βάση το παρακάτω πρόγραμμα πάλης:



- Η διαμαρτυρία δεν είναι «τρομοκρατία» - τερματίστε την κατοχή της Γάζας!

- Η «ασφάλεια» δεν χτίζεται πάνω σε πτώματα αγωνιστών

- Η ρατσιστική κυβέρνηση είναι η πραγματική απειλή για την ασφάλεια μας

- Στρατηγοί και υπουργοί – Σταματήστε τις δολοφονίες διαδηλωτών

- Τέλος στην χρήση στρατιωτικής δύναμης ενάντια σε αμάχους

- Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος!

- Εβραίοι - αρνηθείτε να είστε εχθροί των Παλαιστινίων

- Λεφτά για την εκπαίδευση – όχι για την κατοχή και την πολιορκία

- Πλήρης παροχή ιατρικής βοήθειας και κοινωνικών υπηρεσιών για όλους – όχι άλλοι πόλεμοι

- Τέλος στην πολιορκία της Γάζας-Γκρεμίστε το τείχος της ντροπής - τσακίστε τον ρατσισμό

- Αγώνας για να θέσουμε τέρμα στην κατοχή παλαιστινιακών εδαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.