Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Σταδιακή απελευθέρωση ακτιβιστών από τις ισραηλινές αρχές

Απελευθερώνονται οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες ακτιβιστές με απόφαση της κυβέρνησης των σιωνιστών.
Περίπου 10 Τουρκικά αεροπλάνα είναι δεσμευμένα από χτες και τα περισσότερα βρίσκονται ήδη στο Iσραήλ για να μεταφέρουν τους Τούρκους, ενώ άλλη ομάδα ακτιβιστών θα πάει οδικά στην Ιορδανία και από εκεί θα φύγει αεροπορικά και αφορά κυρίως Αραβες.
Υπάρχει μεγάλος αριθμός κρατουμένων που είχαν κρατηθεί για να περάσουν από δικαστήρια, που θα συμβεί από σήμερα με γρήγορες διαδικασίες.
Ολες οι χώρες που έχουν διπλωματικές σχέσεις με το καθεστώς, έχουν ζητήσει την άμεση απελευθέρωση κρατουμένων, πλοίων και φορτίων, ενώ υπάρχουν και πολλοί κρατούμενοι από χώρες που δεν έχουν σχέσεις που προωθούνται με τη βοήθεια τρίτων χωρών.

Τα φορτία των πλοίων φέρεται πως έχουν ξεφορτωθεί στο λιμάνι του Ασντοτ και οι Ισραηλινοί θέλουν να τα παραδοσουν στον ΟΗΕ, άγνωστο παραμένει αν ο ΟΗΕ θα τα δεχτεί και πότε.

Για τα πλοία και με βάση το δίκαιο της θάλασσας, κρατούνται παράνομα αν και οι χώρες που έχουν τη σημαία τους, ο ΟΗΕ και άμεσα ενδιαφερόμενες χώρες έχουν ζητήσει την άμεση απελευθέρωσή τους. Και για τα δύο, χώρες και οργανισμοί μπορούν να καταφύγουν σε δικαστήρια και αναμένεται μάκρος χρόνου στην υπόθεση και πιθανή παραπομπή του Ισραήλ στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κάτω από το βάρος της συνεδρίασης πολλών διακρατικών και διεθνών φορέων, τα γνωστά αφεντικά είναι τρομαγμένα, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να δώσουν οδηγίες στο Ισραήλ να εκτονώσουν άμεσα την κατάσταση, η ΕΕ δείχνει να ψάχνει λεφτά και να μην καταλαβαίνει, ο Παπανδρέου ο Γ είναι εξαφανισμένος μαζί και η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ το μακρύ μάτι της Ρωσίας και της Κίνας που έχουν άμεσα συμφέροντα στο χώρο, προς το παρόν δείχνει ευθυγράμμιση με τη διεθνή νομιμότητα χαλαρού στυλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.