Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Χάθηκε η επικοινωνία με το Rachel Corrie

Χάθηκε η επικοινωνία με το πλοίο Rachel Corrie που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκπρόσωπος του κινήματος Free Gaza ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει χαθεί η επικοινωνία με το φορτηγό πλοίο Rachel Corrie, που κατευθυνόταν προς τη Λωρίδα της Γάζας μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια.

«Χάσαμε κάθε επαφή με το πλοίο. Υποθέτουμε ότι πρόκειται για σαμποτάζ από τους Ισραηλινούς», δήλωσε η εκπρόσωπος του Free Gaza Οντρεϊ Μπομς.

«Θα κατευθύνουμε το Rachel Corrie σε ένα λιμάνι, θα επιβιβάσουμε περισσότερες προσωπικότητες και θα επιμείνουμε να μας συνοδεύσουν δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο», για να προληφθεί οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του πλοίου ή των επιβατών του, πρόσθεσε.

«Ελπίζουμε ότι οι επικοινωνίες θα αποκατασταθούν ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τους επιβαίνοντες για την απόφαση αυτή» να σταματήσουν σε ένα λιμάνι.

Στο πλοίο, το οποίο φέρει το όνομα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας που σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας το 2003, επιβαίνουν 15 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης 1976 Βορειο-Ιρλανδή Μέιρεντ Κόριγκαν-Μαγκουάιρ. Χθες το απόγευμα το πλοίο βρισκόταν σε απόσταση 250 ναυτικών μιλίων από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η ισραηλινή επίθεση εναντίον του στόλου της Ελευθερίας την περασμένη Δευτέρα. Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Ελευθερίας, αλλά η πολύ χαμηλή του ταχύτητα το άφησε πολύ πίσω από τα υπόλοιπα πλοία της αποστολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.