Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Η Απαγορευμένη Αυτονομία San Juan Copala





 San Juan Copala

Η συνολική σχέση με την παλαιστινιακή υπόθεση είναι παρόμοια σε πολλά σημεία, η εξουσία ορίζεται ως μια στρατηγική: την ποινικοποίηση της αλληλεγγύης, διατηρεί πολεμικές πρακτικές εξόντωσης κατά των  ομάδων που αντιστέκονται στην καπιταλιστική αποικιοκρατία και δείχνουν την αρρώστια τους αφού δεν δίνουν κανένα δικαίωμα  αυτοδιάθεσης όπως λαοί δικαιούνται. Η αλληλεγγύη είναι το βασικότερο από ότι έχει απομείνει από τον άνθρωπο εναντίον  του φασιστικού τέρατος.
Τι να κάνω με τον πόνο των άλλων;, Αυτό το κάνουμε με αυτό το συναίσθημα που μας οδηγεί να βοηθήσουμε ,να κατανοήσουμε γιατί η αμοιβαία ζωή θέλει την ενίσχυση της αλληλεγγύης μας ; Τι κάνουμε με την ηθική  απάθεια μας; Η αλληλεγγύη, όπως είχε πει ο Τσε , είναι η τρυφερότητα των λαών, και αυτό δεν μπορεί να μας νικήσει ή να μας νικήσουν. 

Υπάρχουν χιλιάδες φράχτες που σπάνε, υπάρχει μια Copala που μας καλεί και μας προτρέπει να επαναβεβαιώσουμε μέσω αυτής ότι η αυτονομία είναι δίκαιο για τους ανθρώπους και επιβλαβή μόνο  για την εξουσία. 

Mία  Copala συνέχεια στην ζωή μας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.