Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει τις συνθήκες νοσηλείας του Σ. Σεϊσίδη

Ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει τις συνθήκες νοσηλείας του Σ. Σεϊσίδη εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) μετά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής. Στο ψήφισμα η ΕΓ της ΟΕΝΓΕ αναφέρει: «Είναι αδιανόητο να παρέχεται νοσηλεία στον κρατούμενο υπό τα συνεχή βλέμματα αστυνομικών φρουρών και θεράποντες γιατροί και νοσηλευτές να εξαναγκάζονται σε ωμή παραβίαση του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Είναι επίσης αδιανόητα και προσβλητικά για τον πολιτισμό μας τα όσα καταγγέλλονται - ότι αστυνομικοί φρουροί φωτογραφίζουν τον κρατούμενο την ώρα που του γίνονται αλλαγές και καθαρισμοί περιττωμάτων, ενώ ταυτόχρονα απαγορεύουν τη νοσηλεία του από αποκλειστική νοσηλεύτρια επιλογής του νοσοκομείου».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τους Υπουργούς Υγείας, Δικαιοσύνης και «Προστασίας του Πολίτη» να διασφαλίσουν τα αυτονόητα δικαιώματα του εν λόγω κρατούμενου, «που πρέπει να γίνονται σεβαστά ανεξάρτητα από την όποια αξιόποινη πράξη του αποδίδεται, κάτι που φυσικά πρέπει να ισχύει απέναντι σε όλους τους κρατούμενους νοσηλευόμενους ή μη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Σ. Σεϊσίδης τραυματίστηκε στο πόδι μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς που έπαιρναν μέρος σε επιχείρηση εντοπισμού των δραστών αιματηρής ληστείας στο Praktiker της οδού Πειραιώς, το βράδυ της 3ης Μάη 2010 και έκτοτε νοσηλεύεται φρουρούμενος στο ΚΑΤ. Το μεσημέρι της 28ης Μάη 2010 οι θεράποντες γιατροί προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού έπειτα από νέα επιπλοκή που προκάλεσε αιμορραγία. Μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να νοσηλευθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς δεν υπήρχε κρεβάτι διαθέσιμο στην αντίστοιχη μονάδα του ΚΑΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.