Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ξυλοδαρμός μετανάστη στον Αγ. Παντελεήμονα

Μία ακόμη επίθεση ακροδεξιών εναντίον Πακιστανού μετανάστη σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Στη συνέχεια, ομάδα ατόμων προπηλάκισε, μπροστά σε αστυνομικούς, Έλληνες και τον πρόεδρο της αφγανικής κοινότητας όταν διαμαρτυρήθηκαν για τον αναίτιο τραυματισμό του μετανάστη.


Ο 30χρονος Πακιστανός Ναντίν Ουαχίντ βγήκε από ίντερνετ καφέ συμπατριώτη του στην οδό Αλκιβιάδου και στάθηκε στο πεζοδρόμιο μιλώντας στο κινητό του. Τρία άτομα του επιτέθηκαν με γροθιές στο κεφάλι. Αιμόφυρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός", όπου διαπιστώθηκε κάταγμα στη μύτη και ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι. Οι συμπατριώτες του που κάλεσαν το ΕΚΑΒ κατήγγειλαν τον ξυλοδαρμό του στους αστυνομικούς του περιπολικού που έφτασε λίγο αργότερα, αλλά το περιστατικό δεν σταμάτησε εκεί.

Όταν οι τραυματιοφορείς μετέφεραν τον τραυματία, ομάδα περίπου δέκα θαμώνων του παρακείμενου κσφενείου (μερικοί είναι γνωστοί από αντίστοιχα περιστατικά) βρίζοντας και απειλώντας επιχείρησαν να εκφοβίσουν τον τραυματία, μέλη της κίνησης "Απελάστε τον Ρατσισμό" και τον πρόεδρο της αφγανικής κοινότητας, μπροστά σε αστυνομικούς. Εκτόξευσαν απειλές, όπως "κουμούνια θα πεθάνετε", "μην ξαναπατήσετε εδώ, θα σας τσακίσουμε" και πάρτε τον βρωμιάρη και φύγετε".

Σήμερα κατατέθηκε μήνυση από το θύμα και τους μάρτυρες στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.